Erdoğan ve Bahçeli Deprem Bölgesinde

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Hatay'da depremzelerle buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Hatay'da depremzelerle buluştu.

Depremzelere hitap eden Bahçeli, "35 gün önce büyük bir felaketle mnilletimiz karşı karşıya kaldı. Acımız çok büyük oldu. Her türlü tedbiri alarak insanlarımızın geleceğe umutla bakmasına imkan tanıyan bu ortamda Allah'a çok şükür güçlü bit Türkiye Cumhuriyeti var." dedi.

"MUHALEFET 'HAVALİMANINI BİZ ONARDIK' YALANIN ORTAYA KOYDU"

"Hatay Havalimanını 1 hafta içinde yeniden işler hale getirerek çalışmaların kolaylaşmasını sağladık." diyen Erdoğan, "Gel gör ki ana muhalefet havalimanını biz onardık yalanını ortaya koydu. Yaptıkları böyle bir şey yok. Ben Serinyol’a geldiğimde Genel başkanvekilim Binali Yıldırım Bey’i hemen geçin havalimanına burada havalimanının yapımında emeğin var orada basın toplantısında da yap ve bunların yalanını ortaya koy. Binali Bey orada basın toplantısını yaparak Hatay Havalimanı böylece devreye alınmıştı." ifadelerini kullandı.

"HATAY'DA 183 BİN KONUT VE 15 BİN KÖY EVİ YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Deprem bölgesinde yapılması planlanan konutlar hakkında da konuşan Erdoğan, "Yeni konutların inşası için gereken hazırlıkları da süratle yürütüyoruz. Hasar tespit çalışmaları bitince netleşecek olmakla birlikte mevcut duruma göre Hatay’da 183 bin konut ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz. Kırıkhan’da inşa edeceğimiz konut sayısı 15 bin 785’tir. Bölge genelinde inşa edeceğimiz mesken ve köy evi sayısı 650 bini buluyor. Yer seçimi yapan her safhada hemen inşaata başlıyoruz. Amacımız bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evini tamamlayıp sahiplerine teslim etmektir." şeklinde konuştu.

"426 BİN ÇADIR KURDUK"

Erdoğan şöyle devam etti; "Hak sahibi herkesin zemin artı 3 veya 4 katı geçmeyen binalarda 3 oda 1 salondan oluşan evlerde güvenli, huzurlu, mürevveh bir şekilde hayatını sürdürmesine kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Geçici barınma merkezlerine ihtiyaç olduğunu biliyoruz. İlk anda mecburen çadır kentlerle attığımız adımları inşallah şimdi konteyner kentlerle devam ettiriyoruz. Şu ana kadar deprem bölgesinde 426 bin çadır kurduk, 2 ay içerisinde 100 bin konteyneri de faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Şimdiden neredeyse her gün bin konteynerin kurulumunu tamamlayıp yaşama hazır hale getirecek kapasiteye ulaştık."

"İÇME SUYU SIKINTISI ÇÖZÜLECEK"

İçme suyu sıkıntısına değinen Erdoğan, "Hatay’da TSK’nın iki gemisini hastane olarak değerlendiriyor Enerji Bakanlığı’mızın temin ettiği gemileri barınma amaçlı olarak kullanıyoruz. Ambalajlı içme suyunun tedarik ve dağıtımında sorun olmamakla birlikte kullanma suyundaki sıkıntının henüz tamamen çözülemediğini biliyoruz. Yeni kuyuların devreye alınması ve arıtma tesislerinin aktif hale gelmesiyle bu mesele de çözülecektir." dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündem son dakika Hatay