Eroin İlletine Bulaşmış Viranşehir'li Gencin Anlattıkları Tüyler Ürpertti

TAKİP ET

Daha çocuk yaşta kötü bir çevrenin etkisiyle uyuşturucu kullanıp satıcılığa başlayan ve ardından cezaevine giren M. E’nin anlattıkları, çocuklarımızı ne kadar büyük bir tehlikenin beklediğini ortaya koyuyor. Uyuşturucu illetini kullandığı için büyük bir pişmanlık yaşadığını ve tövbe ettiğini anlatan M. E. habersanliurfa.net'e çarpıcı bilgiler verdi

Daha çocuk yaşta kötü bir çevrenin etkisiyle uyuşturucu kullanıp satıcılığa başlayan ve ardından cezaevine giren M. E nin anlattıkları, çocuklarımızı ne kadar büyük bir tehlikenin beklediğini ortaya koyuyor. Uyuşturucu illetini kullandığı için büyük bir pişmanlık yaşadığını ve tövbe ettiğini anlatan M. E,  habersanliurfa.net'e çarpıcı bilgiler verdi.

habersanliurfa.net takipçileri için Şanlıurfa gençlerinden bir kardeşimiz, içine düştüğü uyuşturucu batağından nasıl bir mücadele vererek kurtulduğunu bizlere anlatacak. Bu işe nasıl bulaştığını, tedavi sürecini ve gencecik bir fidanın daha yeni yeşermeye başlayan hayat hikâyesinin bir anda nasıl kâbusa döndüğünü bizimle paylaşacak.

Haber-Sanliurfa: Kaç yaşındasınız?

M. E : 22 yaşındayım.

Haber Şanliurfa: Ne zaman eroin kullanmaya başladınız?

M. E: 2016 yılının başlarında, eroini kullanmaya başladım. Aslında ilk olarak esrarla tanıştım.

Haber Şanliurfa: Peki, esrara ne zaman başladın?

M. E: 2011-2012 yılda merakla başladı bizim hikâyemiz.

Haber Şanliurfa: Hangi ortamda esrarı kullanmaya başladınız?

M. E: Merakla başladım, merakla gittik aldık içtik. Hoşumuza gitti devam ettik. Ondan sonra eroine başladık.

Haber Şanliurfa: Peki, eroine nasıl ulaştınız?

M. E: Eroine nasıl ulaştık, aslına bakarsanız Urfa da çok yaygınlaştı. Akabinde Viranşehir, Kızıltepe, Mardin, Ceylanpınar, Siverek her yere iyice yayılıp dağıldı.

Haber Şanliurfa: Merkezi neresi peki?

M. E: Urfa Suruç ilçesinin birçok köylerinde mevcuttur. Sınıra yakın bütün köylerde bu mevcuttur. Köylerde çoğu kesim bu işi yapıyor ve her yere dağıtıyorlar. Viran şehir de geldi biz o arada esrar içiyorduk. Esrarın peşine düştük bu sefer esrar bulamadık. Eroin eroin her yere gidiyoruz eroin. Ne yapalım mecbur birde eroinin tadına bakalım dedik. Yine eroin aldık içtik. Bir, iki üç derken aldı başını gitti. Bir daha kendimizi eroin illetinden çekemedik. Eroin içmedik mi kötü oluyorduk. İlla onu bulup içeceksin, illaki peşine düşüyorduk. Öyle, öyle devam etti bırakamadık gitti. Sonunda yakalandık.

Haber Şanliurfa: Peki, eroin kullanımı Urfa da, kaç yaş sınırında biliyor musun?

M. E: Markette satılan sigaralar bir yana 14-15 yaşında ki çocuk sigara içmemesine rağmen eroin torbacılığı yapıyor. Eroin paketi satıyorlar. 14-15 yaşındaki çocuk bunun torbacılığını yapıyorsa içme yaşını siz tahmin edin.

Haber Şanliurfa: Peki, paketin bir tanesi kaç TL’ye satılıyor?

M. E: Adamlar bunu getiriyor 1 gr 30 TL’ ye alıyorlar. 1 gr. 4-5 paket en az. Bu paketleri de 25-30 TL’ den satıyorlar.

Haber Şanliurfa: Paket dediğiniz kaç gr oluyor?

M. E: 1 gr’ın 4/1 (0,20-0,25 gr)

Haber Şanliurfa: 1 gramını 30 TL alıp, 4’ e bölüyorlar, 30 TL ye satıyorlar yani.

M. E : Bağımlısı ne olursa olsun alıyorlar. Azda olsa çok da olsa alacak. Çünkü vücut onu istiyor. Artık onun bağımlısı olduğu için içmediği zaman krize giriyor. Kriz nasıl oluyor derseniz; zehir vücuda girmediği zaman bir yorgunluk düşüyor üstüne, her şeyin ona odaklanıyor. Sanki vücudunun genelinde karıncalar geziyor. Parası yoksa evinden bir şeyler alıp satıyor, oda yoksa hırsızlık yapıyor. Hırsızlık bizim burada çok yoğun.

Haber Şanliurfa: Viranşehir mi?

Bağımlı: Evet. Viranşehir de olsun, Urfa da olsun Suruç’ u da biliyoruz Siverek’ i de biliyoruz.

Haber Şanliurfa: Peki Suruç’dan nasıl geliyor?

M. E: Bir Suriye üzerinden geliyor, bir de Van’dan geliyor. Van’ın sınırından geliyor.

M. E: Yani Türkiye’ye Van ve İran sınırlarından giriş yapılıyor.

Haber Şanliurfa: Peki, Suruç da ki uyuşturucu baronları yakalanmıyorlar mı emniyet bunu bilmiyor mu? Emniyet mücadele ediyor etmemiş olsa yakalanma durumum olmazdı.

M. E: Beni ceza evine attılar ancak baronlar dışarıda günlerini gün edip gençleri zehirlemeye devam ediyorlar.

Haber Şanliurfa: Torbacılar kaç yaş civarında oluyor?

M. E:15-25-30 yaşına kadar var.

Haber Şanliurfa: Tedavi gördünüz mü?

M. E: Ceza evine girdiğim zaman bana tedavi sundular. ‘Tedaviye gerek yok’ dedim. Ceza evi başlıca tedavi merkezidir. Zaten içmiyoruz, dört duvar arasında eroini nerde bulacaksın. Öyle böyle derken 4-5 ay yatıp çıktım. Bir daha da zaten içmedim.  Akıllandım kendimi dışarıya attım. Sonra İstanbul a giderek 10 ay kaldım. Bu zaman zarfında viran şehre hiç gelmedim.  Şayet gelseydim tekrar içerdim. Nereye baksam, nereye gitsem eroin kokusu geliyordu.

Haber Şanliurfa: Peki, bunları yaşarken ailenle aran nasıldı?

M. E: Ailemle aram nasıl olsun, annen ceza evinin önüne gelip beni görmek için 2-3 saat beklerken, bütün tanıdıklarım annemi gördü halimize güldü. Ailemin şerefini, haysiyetini iki paralık ettim. Tüm yaşadıklarımdan dersimi aldım. Çok şükür ailemde bunu anladı. Aramız şuanda iyi.

Haber Şanliurfa: Sana göre bu toplumsal yara nasıl çözülür?

M. E: ???

Haber Şanliurfa Şanlıurfa gençleri bu durumdan nasıl kurtulur?

M. E: Tek bir şey diyeceğim. Aslına bakarsanız madde kullanan gençlerin aileleri bu durumdan haberdar. Benim tavsiyem, aileler çoçuklarını şiddet uyugulamasınlar aksine karşılarına alıp arkadaşça konuşsunlar. Dayakla tehtitle dışlamakla olacak işler değil bunlar. Bu tarz davranışlar sorunlu çoçukları daha çok dibe çekmektedir. Çözülürse böyle çözülür. Eroin çok etkili zehirdir, insanın kanına işler, ne din bırakır ne iman, ne namus kalır nede haysiyeti. Şiddetle çözüm olmaz bu durumda tek alternatif çare tedavidir.

Haber Şanliurfa: Tedavi görmek uyuşturucu kullananlar için kesin çözüm mü?

M. E: Genel olarak evet. Lakin bazı arkadaşlarım tedavi amaçlı SUBOXONE ilacını kullandılar. Bu ilacın içeriğinde hafif dozda uyuşturucu bulunmaktadır. Bu ilacın etkisi biraz olsun bağımlılık hissini azaltıyor. Kırmızı reçete ile satılan bu ilaca sahip olmak için tedavi olmak maksadıyla ilaca sahip oluyorlar. Asıl amaç tamda burada başlıyor. Amaçlarına ulaştıktan sonra hapı kırıp eroinle harmanlayarak içiyorlar. Biz buna katkı diyoruz. 10 gr ilacın içine 20 gr eroin karıştırıp çoğaltarak paraya dönüştürüyorlar. Kısaca tedavi her kullanıcı için çözüm değil.

Haber Şanliurfa: Peki diğer sentetik uyuşturucu ilaçlar hakkında ne düşünüyorsun?

M. E: Bence uyuşturucu hiçbir madde kullanmasınlar. İnsanları bilgilendirmek adına bunları anlatıyorum.

Siz, siz olun uyuşturucu madde kullanımından uzak durun. Eroin içen adamın dini imanı namusu yoktur. Kendimden biliyorum ben 5-6 ay içtim. Tövbe ettim. İçmeyin, içtirmeyin! Önüne geçin çok lanet Allah düşmanımın başına vermesin.

Uyuşturucunun cezası en fazla 8 sene 4 aydır ama eroinin cezası 12,5 senedir. Eroin öyle illettir ki içtin mi bağımlısı oluyor ve adeta yaşayan bir ölü oluyorsun. Ceza evindekiler diyor ki eroin şimdi bize lazım çünkü eroin içtiğin zaman erkekliğini bile unutuyorsun. Erkeklik umurunda bile değil. Sadece iki saatte bir onu içeceksin.

Oda kendine gelebilmen için. Şu an sen nasıl insansın normal insansın sen onu 3 defa içtin mi çöküyorsun artık başka insan oluyorsun.

Haber Şanliurfa: Peki teşekkür ederiz verdiğin bilgiler için.

M. E: Millet duysun görsün hayat budur gerçekler bunlardır. Dinleyin gerekeni yapın. Bunları anlatmak boynumuzun borcudur. Bırakmayın gençlerimiz ölmesin. Öldürmeyin. Kendi elleriyle onlar bu kuyuya girmiş. Sizde onları batırmayın! Onlarla ip olun onları bu kuyudan çıkarın. Yardımcı olun.

Haber Şanliurfa: Teşekkür ederiz.

M. E: Ben teşekkür ederim.

Abdullah Cengiz / habersanliurfa.net

 

 

eroin İlletine bulaşmış viranşehirli genç tedavi gören uyuşturucu bağımlıları eroin haber sanliurfa abdullah cengiz uyuşturucu bağımlısı genç anlatıyor uyuşturucu bağımlısı