EYT Meclis'te: Çalışan Emeklilere Müjde!

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu EYT'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu yaş şartı olmadan prim günü ve çalışma süresini dolduranların emekli olacağını söyledi.

Akbaşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

 

Bugün tarihi bir gün. Zira bir sözümüzü daha yerine getirmenin bahtiyarlığı içindeyiz. 5 adım atacağız demiştik. Asgari ücret, memur ve emekli maaşları düzenlenmesi, 3600 ek göstergeyle ilgili düzenleme, 500 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçişi ve EYT ile ilgili yasal düzenlemeyi yapacağız demiştik. 2021 yılında 2022 bütçesi görüşülürken bunları ifade etmiştik. Bugüne kadar 4 tanesini hayata geçirdik. Sıra EYT'de demiştik. Şu anda EYT ile ilgili kanun teklifimizi AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak arkadaşlarımız TBMM'ye sunuyorlar.

 

İŞVEREN VE EMEKLİ DESTEKLENECEK

Çalışma hayatının desteklenmesi ve kayıt içinde bunun devam etmesi üretimin ihracatın ekonominin büyümesi ve bu konuda sekteye uğranılmaması amacıyla biz bu konuda sosyal güvenlik destek primini getirmek suretiyle 5 puan işyerlerine bu konuda her bir çalışan emekliliği hak edip emekli olduktan sonra aynı işyerinde 10 gün içinde tekrar işe başlama durumunda olan tüm çalışanlarla ilgili bu kanun teklifi bünyesinde yaklaşık 500 lira desteklemeyi Hazine üstleniyor ve yüzde 5 oranında bir destek primi veriliyor.

 

EYT EKONOMİ MECLİS TBMM