Eyyübiye'de Selin Vurduğu Parklar Yenileniyor

TAKİP ET

Eyyübiye Belediyesi, ilçe genelinde selden etkilenen 24 parkta yenileme çalışmaları için seferber oldu.

Eyyübiye’de selden etkilenen 24 parkta yenileme çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa’da 15 Mart’ta yaşanan sel felaketinde Karakoyun, Mance ve Kito Derelerindeki taşmalardan etkilenen tüm sokaklar ve evlerde temizlik, boyama, yenileme çalışmaları son aşamaya gelirken; selden etkilenen 24 parkın yenilenmesi için çalışmalara ağırlık verildi.

Sel nedeniyle ağaçları sökülen, kırılan, kamelyaları parçalanan, yapısal ve bitkisel peyzajı tahrip olan parkları tespit eten Eyyübiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, tüm parkların yenilenmesi için seferber oldu.

Yapısal peyzaj, ağaçlandırma, kamelya, bank, çeşme, aydınlatma gibi park unsurlarını yenilemek için çalışmalar başlatan Eyyübiye Belediyesi, ilçenin en büyük parklarından olan Mustafa  Kuş Parkında süs havuzları inşaatlarını tamamladı. Özel mermer dekorasyonlu, ışıklı, fıskiyeli havuzlarıyla yenilenen Mustafa Kuş Parkı, havaların ısınmaya başlamasıyla çocuk, yaşlı ve ailelerin ilk tercihi oldu.

Eyyübiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçede selden etkilenen 24 parkta devam eden çalışmaların bir aya kadar tamamlanacağını ve yaz aylarında halkın hizmetinde olacağını bildirdi.

Eyyübiyede Selin Vurduğu Parklar Yenileniyor Eyyübiye Belediyesi Şanlıufa haberleri Haber Şanlıurfa son dakika haberleri