Fahrettin Koca'dan Salgın Hastalık Açıklaması!

TAKİP ET

Yaşanan deprem felaketinin ardından evleri yıkılan ya da hasar gören vatandaşlar çadır ve konteyner kentlerde yaşamaya başlarken, vatandaşları salgın hastalık korkusu sardı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde etkili olurken, büyük yıkımlara sebep oldu. Evleri yıkılan ya da hasar gören vatandaşlar kurulan çadır ve konteyner kentlerde yaşamaya başlarken, salgın hastalık endişesi de vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da çeşitli bölgelerden numuneler alınarak salgın hastalıklara karşı testler yapıldığını duyurdu. 

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Koca, “Halk Sağlığı ekiplerimiz Hatay’da çeşitli bölgelerden bağırsak enfeksiyonuna karşı numuneler alarak mobil laboratuvarda inceliyor. İleri düzey moleküler testlerle şehirde herhangi bir salgın hastalık olup olmadığı takip ediliyor. Olası salgınlara anında ve yerinde müdahale devrede.” ifadelerini kullandı. 
 

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca deprem salgın hastalık