Fakıbaba'dan Sert Tepki: "Urfa Babanızın Malı Değil!"

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından canlı yayında açıklamalarda bulunan eski Şanlıurfa Belediye ve İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yaşananlar karşısında isyan etti.

KRT TV canlı yayınında Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketini değerlendiren Ahmet Eşref Fakıbaba, liyakat olmadığını ve Şanlıurfa’nın yönetilmediğini ifade ederek, sert tepki gösterdi. 

“ŞANLIURFA TROLLERLE YÖNETİLMEZ”

Fakıbaba, yaptığı açıklamada, “Liyakatsizlik denen şey budur. Gelen arkadaştan (Zeynel Abidin Beyazgül) Urfalı mutlu değil. Trollerle, reklamlarla Urfa yönetilmeye çalışılıyor.  Eğer ben haksız konuşuyorsam o zaman AK Parti bu arkadaşı 2024’te tekrar aday göstersin bakayım. Urfalı ne yapacak? Ölenler bizim çocuklarımız, bizim canlarımız. Burada benim suçum varsa benim de yargılanmam lazım. Ama diğer arkadaşların da ellerini vicdanlarına koyup ‘Biz nerde hata yaptık’ diye konuşmaları, düşünmeleri lazım. Şehircilik yok. Benim dönemimde Ortadoğu Üniversitesi’nden, özel sektörden, Almanya’dan danışmanlarım vardı. Bunu bütün Urfalılar biliyor. Yani kolay mıdır, Urfa gibi bir yerde, AK Parti’nin en kuvvetli olduğu zamanlarda Ahmet Fakıbaba çıkıyor ve bağımsız belediye başkanlığını kazanıyor? Peki ne oldu da 2014’te beni aday etmediler? Bunu Urfalılar biliyor. Urfa yönetilemiyor. Liyakat yok.” ifadelerini kullandı. 

“BÖYLE AHLAKSIZLIK OLMAZ!”

“Çok az kaldı. Yönetecek insanlar gelecek.” diyen Ahmet Eşref Fakıbaba, “Şanlıurfa’da 4 yıllık belediyeyi baştan aşağı gözden geçirmek lazım. Yönetimin başındakilerin, akrabalarının, kardeşlerinin mal varlığına bakmak lazım. Siyasetçilerin mal varlığına bakmak lazım. Şanlıurfalılara sesleniyorum, siyasette gerçekten iyi olanları seçmek zorundayız. Halkın parasına göz dikenleri koymamamız lazım. Böyle ahlaksızlık olmaz. Ben Urfaya geleceğim zamanı çok iyi biliyorum. Urfa’ya geldiğim zaman bu adamlar benden korkacak. Urfa kimsenin babasının malı değil. Haram yemem deyip her türlü zıkkımı yiyeceksiniz!” 
 

Şanlıurfa sel Ahmet Eşref Fakıbaba