Fakıbaba'nın Tarım Bakanlığı'ndaki Atamaları Netleşme Başladı / TAGEM'e URFA'lı...

TAKİP ET

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda görevden almaların ardından yerine yapılacak atamalar da netleşmeye başladı. TAGEM'e URFA'lı...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda görevden almaların ardından yerine yapılacak atamalar da netleşmeye başladı.

İŞTE ATANACAK İSİMLER

Tarımdan Haber'in edindiği bilgilere göre Et ve Süt Kurumu, TMO ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne atanacak isimler netleşti.

ET ve SÜT KURUMU'NA YILMAZ BEKLENİYOR

Buna göre; Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'ne Bakanlık Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünal Yılmaz'ın,

TAGEM'E  URFA'LI BEYAZGÜL

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne Müslüm Beyazgül'ün

TMO'YA KARAYAMA

TMO Genel Müdürlüğü'ne ise Ayhan Karayama'nın atanmasına kesin gözle bakılıyor.

BU İSİMLER GÖREVDEN ALINMIŞTI

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, TMO Genel Müdürü Mesut Köse ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak görevlerinden alınmıştı.

TAGEM'e kim atanacak?

 Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne kim atanacak? Masum Burak'ın görevden alma kararının geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte gözler buraya atanacak isme çevrilmişti.

Tarımdan Haber olarak TAGEM'e Müslüm Beyazgül'ün atanması beklendiğini yazmıştık.

Ancak Bakanlık kulislerinde konuşulanlara göre Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne Strateji Geliştirme Başkanlığı'nı vekaleten yürüten Nevzat Birişik'in atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Strateji Geliştirme Başkanlığı'na ise Strateji Geliştirme Başkanlığı İç Kontrol Daire Başkanı Kerim Üstün'ün ismi geçiyor.

Nevzat Birişik Kimdir? / 1976 yılında Malatya ilinde doğmuştur. 1995 yılında Malatya Ziraat Meslek Lisesinden, 1999 yılında ise Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden mezun olmuştur. 2003 yılında yüksek lisans, 2009 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. İş hayatına 1996 yılında Erzurum/Karaçoban İlçe Müdürlüğünde başlayan Birişik, 2000 yılında Adana Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne mühendis olarak atandı. Aynı kurumda 2008 yılında Teknik Müdür Yardımcısı, 2009 yılında Müdür olarak çalışan Birişik, 2011 yılında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’ne Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı olarak atandı. Birişik, bu görevdeyken 2012 yılında Bitki Sağlığı ve Risk Değerlendirme görevlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı. Ömer Bülent Arslan’ın Strateji Geliştirme Başkanlığı’ndan alınmasıyla birlikte Birişik, eski Bakan Eker döneminde bu göreve vekâleten atanmıştı. Dr. Nevzat Birişik İngilizce, İtalyanca ve Rusça bilmektedir.

Tarım Kredi'de deprem devam ediyor!

Genel Müdür İrfan Güvendi'nin ardından Merkez Birliği'nin bugün yapılan Şubat ayı olağan yönetim kurulu toplantısında 3 genel müdür yardımcısı da görevden alındı.

arım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcılarından Sefa Çağlayan, Ayhan Cürebal ve Muaz Saka görevden alındı.

tarım kredide deprem tageme kim atanacak müslüm beyazgül