Fatih Erbakan: "Seçimlerde büyük sürpriz yapacağız"

TAKİP ET

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçim çalışmaları çerçevesinde geldiği Şanlıurfa'da partililere Şanlıurfa İl Başkanlığı binasının balkonuna çıkarak seslendi. Şanlıurfa temasları kapsamında basın mensupları ile de bir araya geldi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Partisinin Şanlıurfa İl Başkanlığı binasının balkonuna çıkarak partililere seslenen Erbakan, kapı kapı dolaşıp halkla sürekli buluştuklarını ve onların dertlerine ortak olduklarını söyledi. Fatih Erbakan, halkın sorunlarına çözümünün Milli Görüş’te olduğunu 85 milyona her platformda anlattıklarını vurguladı. Partisinin hazine yardımı almadan bugünlere geldiğini ve emin adımlarla ilerlemeye devam ettiğini vurgulayan Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepinizin bildiği gibi hazine yardımı almadan, devlet desteği olmadan, iktidar gücü olmadan, medya desteği olmadan, bazı partilere yaptıkları gibi cilalatıp parlatma operasyonları olmadan, Erbakan hocamızın ifadesiyle ‘tırnaklarımızla sökerek’ ilerlemeye devam ediyoruz. Birinci büyük kongremiz pek çokları için büyük bir sürpriz oldu. Böyle bir kongreyi Yeniden Refah Partisi’nden beklemiyorlardı. İkinci büyük sürpriz, ikinci büyük kongremizle gerçekleştirildi. Asıl üçüncü büyük sürprizi de inşallah yapılacak olan seçimlerde gerçekleştireceğiz. Milli Görüş’ü iktidara taşıyacağız. Bu milleti Milli Görüş’ün maddi ve manevi kalkınma hamleleriyle bütün maddi ve manevi sıkıntılarından kurtaracağız.”

“ASGARİ ÜCRET HAYAL KIRIKLIĞINA YOL AÇTI”

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa temasları kapsamında basın mensupları ile de bir araya geldi. Erbakan toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 2023 yılı için geçerli olacak 8 bin 506 TL asgari ücret ve EYT düzenlemesini değerlendi. Basın toplantısında YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, yeni asgari ücretin açlık sırının altında kaldığını belirterek, “Açlık sınırının 10 bin liraya dayandığı, bekâr bir çalışanın yaşama maliyetinin 11 bin lirayı aştığı ve yoksulluk sınırının 26 bin liraya dayandığı bir ülkede asgari ücretin en az 14 bin lira olması lazım” dedi.

Belirlenen 8 bin 506 lira asgari ücreti ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda az olduğunu vurgulayan Erbakan: “Yeni asgari ücret 2023 yılı itibarıyla yüzde 55 zamlanarak 8 bin 506 lira net olarak belirlendi. Bu rakam işçi çalışanları ve çalışan kesimlerinde çok büyük hüsrana ve hayal kırıklığına yol açtı. Bu asgari ücret belirlendikten hemen sonra aralık ayı açlık sınırı hesaplamaları ortaya çıktı. Aralık ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 9 bin 59 liraya yükseldiği ortaya kondu. Dolayısıyla bu rakam ocakta daha da artacak. Belki de 10 bin lira seviyesine gelecek. Böylece 8 milyon asgari ücretli vatandaş yeni zamlı maaşlarını aldıkları zaman bu maaşla açlık sınırın altına düşecek. Yeni asgari ücret açlık sınırının altında kalmıştır. Biz Yeniden Refah Partisi olarak olması gereken asgari ücret rakamının 14 bin lira olması gerektiğini ifade etmiştik. Açlık sınırının 10 bin liraya dayandığı, bekar bir çalışanın yaşama maliyetinin 11 bin lirayı aştığı ve yoksulluk sınırının 26 bin liraya dayandığı bir ülkede asgari ücretin en az 14 bin lira olması lazım.” açıklamasında bulundu.

“EYT MAĞDURLARI ÇOK BÜYÜK MÜCADELE VERDİ”

Erbakan, EYT mağdurlarının hakları için çok büyük mücadele verdiğini söyledi. Millete faydalı olacak her işte, hükümetin arkasında olacaklarını her zaman söylediklerini belirten Erbakan;  “Bizim bu mücadeleyi çok ciddi bir şekilde basının gündemine taşımamız, EYT mağdurlarının yanında duruşumuz, kendilerine bizzat noter tasdikli imzalı bu meseli çözeceğimize dair taahhütname vermemiz ve kendilerinin yıllarca yürüttükleri fedakarca mücadele sonuç verdi. Tabii ki millete faydalı olacak her işte biz hükümetin arkasında olacağımızı her zaman söylüyoruz. Faydalı bir adım atılıyor.  İnşallah diğer mağduriyetlerin de giderilmesi için aynı duyarlılık gösterilir ve adım atılır. Bir senede devlet, bütçesinden 565 milyar lirayı faize verirken, 100 milyar lirayı 5 tane imtiyazlı holdinge verirken, milyarlarca lira israfa para harcanırken, milyonlarca EYT’linin mağduriyetlerinin giderilmesi için bir paranın ayrılması gerekiyordu ve bu yapılmış oldu." dedi.

YRP Fatih Erbakan Şanlıurfa