FETÖ'nün Faaliyetlerine Karşı Kosova'dan Farklı Bir Gayret İstedim

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Başbakanı Kurti ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, FETÖ'nün Kosova'daki faaliyetlerine karşı iş birliği konusunda gayret beklediklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Başbakanı Albin Kurti ile İstanbul'da ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan konuşmasında "FETÖ terör örgütünün Kosova’daki faaliyetlerine karşı iş birliğimizi ve dayanışmamızı artırmak için değerli dostumdan (Kosova Başbakanı Albin Kurti) bu konuda çok daha farklı bir gayret istedim." dedi.

Kosova'nın NATO ve AB üyelik vizyonunu desteklediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "610 milyon avro olan dış ticaret hacmini, inşallah çok farklı seviyeye yükseltmek ve Kosova'ya en çok ihracat yapan ülke konumundayız, 1 milyar avroya ulaştırmamız gerekiyor. FETÖ'yle mücadeleyi artırmak için gayret istedik. Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalogu destekliyoruz. Türkiye bölgede barış ve istikrar için gerekli desteği sunmaya hazırdır. Dost ve kardeş Kosova halkına en kalbi selamlarımı iletiyorum." ifadelerini kullandı.

KOSOVA BAŞBAKANI: DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Kosova Başbakanı Albin Kurti: "Kosova’daki Türk toplum ve Türkiye’deki Arnavut toplumu, iki devlet arasındaki ilişkiler için önemli bir köprü oluşturmuştur. Temelimiz iyi, bağlarımız güçlü, irademiz büyüktür. Daha fazla işbirliği için çalışmalıyız." şeklinde konuştu.

 

Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Kosova Albin Kurti FETÖ