FİFA Şanlıurfaspor'a Son İhtarını Yaptı...

TAKİP ET

FİFA Andreı Marc'ın alacakları ile 23 Nisan'a kadar Urfaspor'a son ihtarını yaptı.

Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Nihat Çakır, yabancı oyuncularının alacaklarından kaynaklanan sıkıntıyı aşmak için umudunu Vali Abdullah Erin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül‘e bağlamış durumda. 

Nihat Çakır, durumun kritikliğini anlatırken; ’‘Bu sıkıntılı süreçte FİFA Andreı Marc’ın alacakları ile 23 Nisan‘a kadar Urfaspor’a son ihtarını yaptı. Yönetim olarak mülki erkanında yardımıyla bu sıkıntıyı aşacağız inşallah.‘‘ ifadelerini kullandı ve Federasyondan gelen yazıyı paylaştı

Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Kadir Kardaş imzasıyla 24 Mart 2020 günü Şanlıurfaspor Kulübüne gönderilen söz konusu yazıda, FİFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun Komitesi‘nin 7 Haziran 2018 günü aldığı karara vurgu yapılarak, FİFA Disiplin Komitesi tarafından alınan 14 Mart 2020 tarihli kararı çerçevesinde Ovidiu Andrei Marc'ın alacağının en geç 30 gün içinde ödenmemesi durumunda Şanlıurfaspor’un bir alt kümeye düşürüleceği ve hak kayıplarından sorumlu tutulacağı belirtildi.

Şanlıurfaspor‘daki krizin en önemli nedenleri arasında yabancı oyunculara yaklaşık 12 milyon liralık bir borcun bulunduğu, görüşmeler yapılarak, bunun en alt rakama indirilmesi için çaba harcanacağı Kulüp Başkanı Nihat Çakır tarafından ifade edilmişti. 

FİFA‘nın karar alıp Şanlıurfaspor Kulübüne TFF kanalıyla ihtar göndermesine neden olan Romen Ovidiu Andrei Marc, İsmail Bağıban‘ın Kulüp Başkanı olduğu 2016-2017 sezonu başında Romanya‘nın Dinamo Bükreş takımından transfer edilmişti. 

Ovidiu Andrei Marc’ın toplam alacağı daha önce 400 bin Avro olarak ifade edilmişti. 

 

 

 

 

fİfa Şanlıurfaspor ovidiu andrei marc