GAP PROJESİ ADETA UNUTULDU

TAKİP ET

Demokrat Parti Şanlıurfa il başkanı Mustafa Polat : Gap projesi ile güneydoğulu insanları artık ilini ve köyünü terk edip başka illere ekmek peşine düşmeyecek idi tersine diğer illerden bu bölgeye göç almasını gerektiğini belirtti

Demokrat Parti Şanlıurfa il başkanı Mustafa Polat  ; Gap projesi ile güneydoğulu insanları artık ilini ve köyünü terk edip başka illere ekmek peşine düşmeyecek idi tersine diğer illerden bu bölgeye göç almasını gerektiğini belirtti 

Demokrat Parti Şanlıurfa il başkanı Mustafa Polat habersanliurfa.net 'e  yaptığı açıklamada  Gap projesi en büyük övünç kaynağımızdır.
Gap , Dicle ve Fırat nehirlerinin aşağı kısımları ile bunlar arasında uzanan ovaları kapsamaktadır.
Gaziantep. Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt , Batman, ve Şırnak illerinin tamamı ve ya bir kısmı bu proje içindedir.
Güneydoğu Anadolu bölgesinin yer üstü su kaynaklarını oluşturan iki önemli nehir Fırat ve Dicle nehirleridir.
Fırat nehrinin sınırlarımızdaki su potansiyeli yılda yaklaşık 30 km3 civarında , Dicle nehrinin ise sınırlarımızdaki toplam su potansiyeli yılda yaklaşık 16km3 civarındadır.
Gap , Türkiye' nın en büyük ve çok yönlü bir gelişme projesidir.
Gap Fırat ve Dicle nehri üzerinde yapımı ön görülen barajlar , hidroelektrik santraller ve sulama tesislerinin yanı sıra ulaşım , ulaştırma, sanayi. eğitim, sağlık ve diğer sektörlerin gelişmesini ve hizmetlerini de kapsamaktadır.
Gap yöresinde ekonomik ve sosyal yaşamı büyük ölçüde etkileyerek tarım ve sanayi alanların da geniş iş olanakları sağlayacaktır.
Gap , sulama ve enerji amaçlı 7' si Fırat 6' sı Dicle havzasında yer alan 13 proje demetinden oluşmaktadır.
Gap ile toplam 7.476 MW hidroelektrik kurulu güç tesis edecektir.
Gap Fırat ve Dicle Nehirleri ve kolları üzerinde 22 baraj ve 19 hidroelektrik santralleri kapsamaktadır.
Sulamanın tam gelişmesiyle 1.693.027 hektar alan sulu tarıma açılacaktır.
Gap ile yılda 27 milyar 345 milyon kilovat saat hidroelektrik enerjisi üretilecektir..
Gap' ın tam gelişmesi ile meydana gelecek üretim artışlarında bazı ürünlerinde Türkiye' de üretilenlerden daha fazla üretim gerçekleşecek ve tarımsal üretim de ikinci bir Türkiye yaratılmış olacaktır.
Süleyman Demirel' ın " Dağları değil , Çağları" deliyoruz demesi bunun içindir.
" üç yılda bir ürün alan çiftçim , bundan böyle yılda üç ürün alacaktır.
20 dönüm bir Aileyi besleyecektir"
Amaç refahı her köşeye yayabilme.
Ülkede mutlu birey meydana getirmek vatandaşın asgari seviyesini yükseltmek fakirliği ortadan kaldırmak , işsizliğe çare bulmak herkesin insanca yaşayacak bir gelire kavuşturmak sefaleti yenmek.
Fakat iktidar bu büyük projeye gerekli önemi vermiyor adeta unutuldu ve kaderine terk edildi.
Bu proje ile bu bölgenin insanları artık ilini ve köyünü terk edip başka ilere ekmek peşine düşmeyecek idi tersine diğer illerden bu bölgeye göç olacaktı.
Dün öğretmen oğlum LGS sınavı için Uğurlu köyünde görevli idi köye götürdüm orada yaklaşık 5 saat kaldım köylülerle bir araya geldim köy adete boşalmış insanlar köyü terk etmiş ırgat olarak bazı ilere gitmiş sınava 70 öğrenci girmesi gerekirken 30 öğrenci sınava girmiş 40 öğrenci köyünü terk etmiş çalışmaya gitmiş.
Burada tüm siyasi partilere ve stk' lere çağrımızdır her yerde ve her zaman bu GAP PROJESİNİ DİLE GETİRİNİZ.dedi 
 

gap projesİ