Gazeteciler Gününde Gazeteciler Karaköprü'de Buluştu, Yine Siyasiler Konuştu

TAKİP ET

Karaköprü Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Şanlıurfa'da görev yapan gazeteciler için bir kutlama programı gerçekleştirerek gazetecileri ağırladı. Karaköprü Belediyesi Necmettin Cevheri Gösteri ve Kültür Merkezinde düzenlenen programda gazeteciler için Şanlıurfalı ünlü sanatçı Mahmut Tuncer konseri ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirilmiş.

Karaköprü Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Şanlıurfa’da görev yapan gazeteciler için bir kutlama programı gerçekleştirerek gazetecileri ağırladı. Karaköprü Belediyesi Necmettin Cevheri Gösteri ve Kültür Merkezinde düzenlenen programda gazeteciler için Şanlıurfalı ünlü sanatçı Mahmut Tuncer konseri ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirilmiş.

Karaköprü Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde,  “Vatandaşı bilgilendirmek için çaba gösteren basın emekçilerini” unutmamış ama bir tanesini kürsüye çıkarıp da “Sizin ne sorununuz var?” diye sorup, dinlememiş. Belediye’den gönderilen haber bülteninde; “Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin düzenlediği programla Şanlıurfa’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları bir araya geldi.” şeklinde bir ifade yer alıyor, toplantıyı Karaköprü Belediyesi değil de, Metin Baydilli’nin kendi cebinden finanse etiği gibi servis edilmesi bile başlı başına problem. Bu haber metnini yazan, düzenleyen basın mensubu arkadaş, senin de Gazeteciler Günün Kutlu Olsun.

Kutlama Programına; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Kaytan, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Efe Murat Erbaş, Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Rıza Kara, Şanlıurfa’daki basın cemiyet ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri ve Şanlıurfa’da görevli basın mensupları katılım göstermiş. Keşke protokol bu kez Şanlıurfalı gazeteci arkadaşlardan oluşsaymış da,  toplantıya katılan arkadaşlar onore edilseymiş. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında bile, günün anlam ve önemine binaen makam koltuklarına çocuklar oturuyor. Bültenden devam edelim; “Programın ardından Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, günün anısına tüm gazetecilere plaket ve hediye takdim ederken, onlarla hatıra fotoğrafı çekindi.” Keşke Başkan Fotoğraf çektirseymiş, Hatıra Fotoğrafı, kimden çekinmiş acaba?

Başkan Baydilli şöyle konuşmuş: “Biz yerel yöneticiler olarak ilimizdeki basın kuruluşlarına ve gazetecilere çok değer veriyoruz. Bizim çalışmalarımızı kamuoyuyla paylaşan ve onlara ileten gazetecilerdir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde gazeteci arkadaşlarımızla bir araya gelmek ve onlara değer vermek istediğimizi göstermek istedik.” 

Başkan keşke bir eğlence yerine Şanlıurfa’da gazetecilerin Sorunları Başlıklı bir Sempozyum düzenleseymiş, daha geniş bir çerçeveden bakılmasını sağlayabilseymiş. Akşamında da Mahmut Tuncer türkülerini yine söyleyebilirdi. Çok önemli birikime sahip olan gazeteci arkadaşların fikirlerini birebirde, kulislerde değil de, herkese açık şekilde bir sempozyumda dinleseymiş. “Ne sorununuz var arkadaşlar?” diye sorsaymış.  Muhtemelen oradaki arkadaşlarla kokteyl masaları etrafında konuşurken sormuştur.

Baydilli basın mensuplarına yönelik yaptığı konuşmasında; “Karaköprü’müzün kalkınması doğrultusunda ilçemizi müze şehir yapma düşüncemizle yeni müzeler kazandırıyoruz. Basın emekçilerimize verdiğimiz değer için Basın Müzesi ve Sinema Müzesini ilçemize kazandırdık. Müzede geçmişten bugüne basın temsilcilerimiz ve hatıraları yer alacaktır. Tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum, programımıza katılım gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum." demiş. Basın Müzesini gezip görmediğimiz için, (Çünkü ne gazeteciler günü etkinliğine ne de Basın Müzesine davet edilmedik)  yorum yapmak doğru olmaz fakat umarım yerel basının tarihine yeterince yer verilmiştir.  

Gazeteciler Günü Siyasiler Konuştu