2.Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali Film Tutkunları İle Buluşuyor

TAKİP ET

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen, Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali'nin bu yıl ikincisi düzenleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip Çadırcı, Festivalin, büyük öneme sahip olan Göbeklitepe’yi ulusal çapta tanıtacağını belirtti. Çadırcı aynı zamanda festivalin, Şanlıurfa ve bölge turistik faaliyetlerle canlandırılacak, yapılacak olan gösterilerle yöre halkına sosyal faaliyet alanları sağlanacak, bölgeye gelen yönetmen ve yapımcıların çekeceği film ve diziler için çekim platolarının tanıtımı sağlayacaktır.” İfadelerine yer verdi.

Kısa Filmler Yarışacak…

Etkinlik hakkında da bilgilendirme yapan Çadırcı; 24 Ocak 2023 tarihinde başlayacak olan festivalde, uzunluğu on beş dakikayı geçmeyen kısa filmlerin yarışabileceğini, finale kalan filmlerin ise, 21 Eylül 2023 tarihinde açıklanacağını duyurdu.

Yönetmen, yapımcı ve oyuncuların da katılacağı film Festivali 14 Ekim 2023 tarihinde Şanlıurfa’da Film gösterimi ile başlayacak. İki gün sürecek olan festival, çevrimiçi gösterimler ve atölye çalışmalarıyla devam edecek, gala gecesi ve ödül töreni ile son bulacak.

 

Göbbeklitepe Şanlıurfa Göbeklitepe Film Festivali son dakika film kısa film