Google Şanlıurfa'lı Sesi Tercih Etti

TAKİP ET

Dünyanın bir numaralı arama motoru Google, kullanıcıları için hazırladığı Türkçe bilgilendirme videolarının seslendirilmesi için Urfa'lı erkek seslendirme sanatçısının sesini tercih etti

Dünyanın bir numaralı arama motoru Google, kullanıcıları için hazırladığı Türkçe bilgilendirme videolarının seslendirilmesi için Urfa’lı erkek seslendirme sanatçısının sesini tercih etti

Yüzden fazla dilde kullanıcılarına hizmet veren Google, bilgilendirme amaçlı hazırladığı videoları hemen hemen tüm dillerde hazırlıyor. Videoların Türkçe versiyonu için de bir ses arayışında olan Google, çalıştığı Ajanstan projelerine uygun bir ses bulmasını istedi. Ajansın sunduğu onlarca ses arasından seçim yapan Amerika’da ki Google ekibi, Urfa’lı Profesyonel Seslendirme Sanatçısı Mehmet Şelli’nin sesinde karar kıldı.

İlk kayıtların yapıldığı haberini aldığımız çalışmanın önümüzde ki günlerde yayınlanması planlanıyor.

Urfa Haber’e konuşan Seslendirme Sanatçısı Mehmet Şelli; “ Google gibi Dünya devi bir arama motorunun kendi sesini tercih etmesinin büyük gurur kaynağı olduğunu ifade etti., Seslendirme işine Urfa’da başladığını, şuan ise kariyerine İstanbul’da devam ettiğini belirten Şelli yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Seslendirme kariyerine 14 yaşında başlama şansına sahip olmuş ve işini tutkuya dönüştürmüş birisiyim. Akustik odamda kayıt almaktan büyük keyif alıyorum ve işimi severek yapıyorum. Şuana kadar yaptığım binlerce kayıtta tanıtım filmi, reklam, eğitim, santral, oyun ve çizgi film seslendirdim. Birçok ünlü markanın sesi oldum. Yaptığım çalışmalar sınırları aştı ve son 5 yılda 56 farklı ülke ile Türkçe seslendirme üzerine çalıştım. Türkiye’de Trivago, Philips, Mercedes, LG, NBA League Pass, Wix.com’un reklamlarında sesimin yer alması yurtdışında ki büyük ajanslarda yer alabilmem sayesinde oldu. Kurduğum Network’ü bir iş fikrine dönüştürdüm ve Tvoices Seslendirme ve Prodüksiyon Ajansı Ltd. Şti.’yi kurdum. Şuan Ajansım üzerinden tüm dillerde çeviri ve seslendirme hizmeti veriyorum.”

Kaynak : Urfahaber

google şanlıurfalı sesi tercih etti seslendirme sanatçısı mehmet şelli