Gözler Külliye'ye Çevrildi! Erdoğan Tarihi Açıklamayı Yapacak…

TAKİP ET

Günlerdir 14 Mayıs olarak konuşulan seçim tarihi, nihayet resmiyet kazanıyor. Türkiye'nin her bir ferdini ilgilendiren, dünyanın merakla beklediği ve Türkiye'nin 13. cumhurbaşkanını belirleyecek seçimin tarihi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Geçmiş seçimlere nazaran çok daha önemli bir seçim olduğu vurgulanan ve daha önce 14 Mayıs’ta yapılacağı belirtilen Türkiye’nin 13. cumhurbaşkanını belirleyecek tarihi seçim, bugün netlik kazanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimi için 14 Mayıs'ı işaret etmişti. Erdoğan'ın bugün alacağı kararla seçim tarihi resmi olarak netleşmiş olacak. Erdoğan bugün saat 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklama yapacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Resmi olarak 10 Mart’ta yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var. O süreyi de Yüksek Seçim Kurulu değerlendirecek.” demişti.

Erdoğan’ın kararının ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bugün ya da yarın toplanacak ve seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması kararını alacak. YSK ayrıca, önümüzdeki hafta yeniden toplanarak seçim takvimini açıklayacak.
 

14 Mayıs Külliye Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihi gündem seçim 2023