Gram Altın Rekor Tazeledi

TAKİP ET

Dolar ve euronun yanı sıra en çok merak edilen yatırım araçlarının başında altın geliyor. Gram altın güne rekor tazeleyerek başladı. Dolar bugün ne kadar? Gram altın ne kadar oldu? Borsa güne nasıl başladı? Tüm cevaplar haberimizde.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, ekonomi de en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Piyasalarda yaşanan dalgalanmalar artık olağan hale geldi. Türk lirasının değer kaybetmesi birçok vatandaşı farklı yatırım araçlarına yöneltti. Bu ortamda dolar, euro, altın ve borsa rakamları milyonlarca vatandaş tarafından her gün takip edilir hale dönüştü.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

İstanbul serbest piyasalarında euro 21,4580 lira, dolar ise 19,3770 liradan el değiştiriyor. Dolar 19,3750 liradan alınırken, euronun alış fiyatı ise 21,4560 lira oldu.

Dün dolar kapanışını 19,3360 liradan, euro ise 21, 3720 liradan yapmıştı.

ŞANLIURFA ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

Altın merak edilen konulardan bir diğeri olarak öne çıkıyor. Gram altın, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu haftada rekor tazeledi.

Şanlıurfa çeyrek altın fiyatları 2 bin 59 lira iken, Cumhuriyet altını ise 8 bin 212 liradan satışa sunuluyor. Güne rekorla başlayan gram altın ise 1271 liradan alıcı buluyor.

Altının ons fiyatı bugün 2043 dolar bandında seyrediyor. Ons altın dün kapanışını 2040 dolardan yapmıştı.

BORSA GÜNE NASIL BAŞLADI?

Son yıllarda Türk lirasının değer kaybıyla birlikte, özellikle küçük yatırımcıların da borsaya akın ettiği biliniyor. Borsa İstanbul’da bugün BIST 100 endeksi 5.135 puanla başladı. BIST 100 endeksi dün günü 5.146 puanla kapatmıştı.

ŞANLIURFA MAZOT FİYATLARI

Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 86.24 dolar bandında işlem görüyor. Brent petrolde yaşanan artış, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına doğrudan zam olarak yansıyor. Bu durum karşısında vatandaşlar sık sık “bugün mazota zam var mı?” sorularını soruyor. Geçtiğimiz hafta hem benzin hem de motorine zam gelmişti. Bugün ise mazota ya da benzine zam gelmesi beklenmiyor.

Şanlıurfa’da benzin fiyatı bugün 23.23 lira olurken, motorin fiyatı 21.98 lira, otogaz fiyat ise 10.55 lira olarak belirlenmiş durumda.

BİTCOİN’DE SON DURUM

Bir dönem Türkiye’de de çokça gündem olan kripto para birimi Bitcoin, bu hafta başı 30 bin doları aştı. 9 ayın ardından yaşanan bu artış, yatırımcıları sevindirmişti.

Bitcoin bugün ise 30.767 dolar seviyelerinden el değiştiriyor.

şanlıurfa mazot fiyatları dolar bugün ne kadar şanlıurfa çeyrek altın