Gürses Kılıç : 3 Kez Şampiyon Olmuş Gibiyiz

TAKİP ET

Şanlıurfaspor Teknik Sorumlusu Gürses Kılıç, hedefi olan bir takım yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Şanlıurfaspor Teknik Sorumlusu Gürses Kılıç, hedefi olan bir takım yapmaya çalıştıklarını söyledi.

‘Transfer Merkezi’ adlı Youtube kanalında Abdullah Akgül’ün sorularını yanıtlayan Kılıç, Kulübün önce kurumsal bir yapıya kavuşması gerektiğini vurguladı.

Röportajdan bazı satır başları şöyle:

Gürses Kılıç: Göreve geldiğimde çok kötü bir durumdaydı Urfaspor. Yöneticilerle bir araya geldik. Bu işin altından kalkabileceğimize inandık, sonuçta bir anlaşmaya vardık.

Çok tepki aldım, nasıl Urfa›ya gidersin diye ama ben o camiaya güveniyordum, inanıyordum. Benim biraz da Urfa sevgim vardır geçmişten gelen. Dolayısıyla Urfaspor’un ligde kalması gerektiğine çok inanıyordum.

Süreç çok zorluklarla geçti ama başarılı olduk. Hep beraber, şehri yönetenler, Vali bey Belediye başkanlarıyla bir birliktelik oluşturduk, takımın ligde kalmasını sağladık. Herkesin bu başarıda bir emeği vardır.

Konyalıyım, İstanbul’da yaşıyorum. Urfa’da çalışıyorum.

Urfaspor’un en kötü 1. Ligde mücadele etmesi lazım ki Türk futboluna, Türkiye’ye katkısı olsun. Bu belki popülizm gibi gelebilir ama oradaki camiayı, şehri gördükten sonra gerçekten buna herkes inanır.

Abdullah Akgül: Şilili futbolcu Rodrigo Tello’yla yaptığım bir röportajda oynadığınız yerler arasında en güzel şehir hangisiydi? diye sorduğumda bana Urfa dedi.

Gürses Kılıç: Türkiye’nin gelecekteki en önemli şehirlerinden biri Urfa olacaktır, bu kesin. Çünkü turizmle dünyaya açıldı. Çok önemli turistik zenginlikleri var. Bir de çok rahat bir şehir. İnsanları cana yakın, sevgi dolu. Sevinçleri tavan yapan, üzüntüleri dip yapan insanlara sahip. Urfa’nın çok daha iyi yerlere gelmesi lazım.

Bu sezon öncesi yeni bir yönetim oluştu. Çok değerli isimler işin içine dahil oldu. Bir kaç tanesi şu anda kampta bizimle..

Aslında ligde kalarak 3 kez şampiyon olmuş gibiyiz.

Bizim şimdi yapmamız gereken en önemli şey Urfaspor’u kurumsal bir yapıya kavuşturmak, tesisleri yaşanabilir hale getirmek, altyapıyı oluşturmak olmalıdır. Altyapıyla ilgili de sorumluluk alıyorum. Gerçekten bir şeyler yapılması lazım. Urfa çok genç bir nüfusa sahip ve pırıl pırıl gençler var, en büyük taraftarımız gençler zaten.

Abdullah Akgül: Beyaz grupta hedefiniz nedir?

Gürses Kılıç: Aslında ne yaparsanız yapın, ne derseniz deyin Urfa hedefe oynamak zorunda. Bunun ötesi yok. Biz de inanıyoruz. Bu takımın bir üst lige çıkması gerekir. Şöyle bir yapı oluşturmaya çalıştık; Tecrübeli ve gençlerden oluşan bir karma bir takım. Urfa’da daha önce yaşanmış bir sıkıntı var. 20 oyuncu gelmiş, 20 oyuncu gitmiş, Kulüp borç batağına düşmüş. Bu kadar çok oyuncunun gelip gitmesi olmaz, en azından burada 10-15 oyuncu kalmalı.

Abdullah Akgül: Ve üstüne koyarak gitmeli.

Gürses Kılıç: Kesinlikle ve sağlıklı bir yapı oluşturulmalı. Manisa FK Kulübü 5 senede şampiyon oldu. Hekimoğlu 5 yıldır para harcıyor şampiyon olamıyor. ama kadrosunu korursa, üstüne doğru takviyeler yaparsa bir gün üst lige kesin çıkar. Bu iş kolay değil ama ben Urfa’nın sinerjisine inanıyorum, şehrin gücüne inanıyorum. Biz birlikte büyük işler başaracağız diye düşünüyorum.

şanlıurfaspor teknik sorumlusu gürses kılıç şanlıurfaspor