Gürün de Afet Bölgesi İlan Edildi

TAKİP ET

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar ayrıca, Sivas'ın Gürün ilçesinin de genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan deprem bölgesindeki son durumu değerlendirdi. Tatar, Sivas'ın Gürün ilçesinin de genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı. İlçede köylerle birlikte 147 hasarlı bina tespit edildi. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı ilçede hasarlı binalarda kalanların barınması için eski cezaevi alanına 70 adet konteyner yerleştirilmesi kararlaştırıldı.

5'in üzerinde de artçı sarsıntıların yaşanabileceğini vurgulayarak vatandaşların hasarlı binalardan uzak durması gerektiğini söyleyen Tatar bilgilendirme toplantısında, “8 bin 550 artçı meydana geldi. 4 ayda yaşamamız gereken depremleri 17 günde yaşadık. 3 dakikada bir artçı sarsıntının geldiğini söyleyebiliriz. Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin ardından Deprem bölgelerimizde hasarlı binalardan eşya alımı yasaklanmış durumda. Buna vatandaşlarımızın harfiyen uymaları gerekiyor. Bölgede en önemli risklerden bir tanesi kaya düşmesi riski. Buralar tespit edildikçe vatandaşlarımız buralardan tahliye ediliyor.” açıklamasında bulundu.

Gürün de afet bölgesi ilan edildi