Halfeti'de Şantaj Görüntüleri! Belediye Başkan Yardımcısından Açıklama…

TAKİP ET

Halfeti Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Dilek, belediye ihalesinin devir işlemi yapılırken, şantaj amaçlı gizli kayıt alınarak 'usulsüz ihale yapıldığını' lanse etmeye çalışıldığını belirterek tepki gösterdi.

Pandemi döneminde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yüklenici firmalara devir veya fesih hakkı tanınmasıyla Halfeti Belediyesi’nden yüzme havuzu yapım işi için ihalesini alan bir firma kararnamenin ardından hakkını devirden yana kullanmak istemişti. Devir işlemleri yapılırken firmanın yetkililerinden birinin gizlice konuşmaları video kaydına almasına Halfeti Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Dilek, tepki gösterdi. Dilek, videonun konunun saptırılmak için çekildiğini belirterek açıklama yaptı. 

"ŞANTAJA BOYUN EĞMEYECEĞİM"

Abdullah Dilek yaptığı açıklamada, “Hiçbir şantaja boyun eğmeyeceğim. Belediyemizin menfaatini beytülmal şiarı ile korumaya devam edeceğim. Bunun göstergesi olarak da etek altından kayıt olanların kaydını kendi hesabımdan paylaşıyorum.
Bundan iki yıl önce Halfeti Belediyesinin yüzme havuzu yapım işi için ihalesini yaptığımız iş pandemi döneminde aşırı fiyat artışları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yüklenicilere devir veya fesih hakkı tanınmıştı. Bu yüklenicide hakkını devirden yana kullanmak istemişti. Bahse konu devir işlemi resmî bir işlemdir. Etek altından yapılan bu kayıt ile sanki usulsüz bir ihale yapılıyor izlenimi verilmeye çalışılmıştır. Yapılan ihale değildir. Devir işlemidir. Videoda bahsi geçen konuşmalarda herhangi bir şekilde uygunsuz bir talebimiz olmadığı gibi, idaremizi de korumak amaçlı yapılmıştır. Kayıt altına alan şahıs ile ilgili Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk.” ifadelerini kullandı. 

Abdullah Dilek'in kendi sosyal medya hesabından paylaştığı video; 

 

Halfeti Belediyesi Abdullah Dilek