HALFETİ'DE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

TAKİP ET

Halfeti Esnaf Odası Başkanlığı, Halfeti Ziraat Odası Başkanlığı ve Halfeti Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koop. yönetimi olarak ilçemizin kalkınması ve gelişmesi yönünde Halfetililere karşı kendimizi daima sorumlu hissettik ve bu sorumluluğu taşımaya da devam edeceğiz.

Halfeti Belediye Başkanlığının 10.08.2020 Tarihli Ağustos ayı meclis toplantı gündeminde Karaotlak mahallemizde bulunan 14 adet parselin imar planı revizyonu için Büyükşehir belediyesine yetki verilmesi gündeme gelecektir.

İmar revizyonu için yetki istenen yerler arasında 2013-2014 yıllarında yapılan fıstık hali ve ilçe merkezimizde bulunan en büyük parklardan biri başta olmak üzere kritik öneme sahip  yerler bulunmaktadır. Söz konusu imar revizyonuyla ilgili bahsi geçen yerlerin mevcut imar durumundan daha fayadalı, Halfeti'nin gelişmesine katkı sağlayacak imar revizyonuna hep birlikte destek vermeye hazırız. Ancak söz konusu parsellerde yapılacak imar revizyonun üretim mantığından, uzak çok katlı imarlarla güzel ilçemizin beton yığınına ve ranta dönüşmesi endişesini taşıyoruz.

Bizler öncelikle fıstık hali olarak yapılan yerin fıstık hali olarak bir an önce faaliyete geçmesini ve iki yıldır hiç bir şekilde bakımı yapılmamış buna rağmen halkın yoğun olarak kullandığı parkımızın tekrar gerekli bakımlarının yapılarak yine park olarak kalmasını ilçemiz için hayati gereklilik taşıdığını düşünüyoruz.
Bu bağlamda halkın iradesini temsil eden Belediye Meclis üyelerimizin tamamına büyük bir sorumluluk düşmektedir.

Bizler,  genel olarak ilçemizde son zamanlarda istişare ve işbirliği mantığından hızla uzaklaşıldığını ve ne yazık ki bunun sonucunda bazı yanlış kararların alındığını gözlemlemekteyiz.
Halfeti ' nin üç Sivil Toplum Kuruluşu olarak ilçemizin önünü açacak, gelişmesine fayda sağlayacak her türlü eylemin destekçisi olacağımızı aynı şekilde her türlü yanlış karar ve eylemin de karşısında olacağımızı kamuoyuna saygı ile arz ederiz.şeklinde konuştu.

halfeti sivil toplum kuruluşları basın açıklaması