Halfeti Dubai Olur Başkan İsterse

TAKİP ET

 Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin 2013 yılında "sakin şehir" ağına dâhil ettiği Halfeti, Siyasi, Coğrafi, kültür ve tarihin önemli bir yerleşkesidir.

 Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin 2013 yılında "sakin şehir" ağına dâhil ettiği Halfeti, Siyasi, Coğrafi, kültür ve tarihin önemli bir yerleşkesidir.

O zaman ne yapmalı

Şanlıurfa’mızın Suya ve zamana direnen İlçesi Halfeti neden bir Dubai Olmasın.
Belediye başkanımıza gördüklerimizi, duyduklarımızı yazalım. Netice memleket bizim, küçük bir katkımız olsun!

Başkan,

1.  Halfeti Abdullah Öcalan’ın doğduğu yer olarak, Fetö mensuplarının saklandığı, barındığı, ekonomik olarak desteklendiği yerleşim yeri olarak değil. Siyasi, Coğrafi, kültür ve tarihi kent olarak tanıtılmasına katkı sunulmalı etkin bir şekilde tanıtılmalı, aksi durumda teröristlerin barındıkları yer olarak anımsanmaya devam edecektir.

2. Turizm için fazlasıyla materyali bulunan Halfeti’mizin 1 milyon turist bekliyoruz demekle olmaz , Bir milyon hayallerde  rakam olarak kalmamalı.. 1 milyon iyi bir rakam peki bu bir milyon turistin ihtiyacını karşılayacak yeterli yeme içme barınma, Turistik çarşının alt zemini hazır mı?  Yok…  
Özde bir çalışma ile o bir milyon misafir için Halfeti’de eksik olan  yeme içme barınma gibi yerler konusunda oldukça fazla alternatif sunulmalı, eski Halfeti misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması için turizm formatına çevrilmeli Halfeti’ye ulaşım kolaylaştırılmalı, fiyatlar denetlenmeli, çevre temiz tutulmalı.

 3. Belediye’ye ait mekânları satıp kişileri zenginleştirmek yerine mekânları kiraya vererek devamlı gelir sağlamış olursunuz. İşçi alımında aranan şartlarda torpile yer olmamalı, bireysel ihtiyaca görede olmamalı ilçe halkının ve kurumun menfaatleri göz önünde bulundurulmalı. Mardin Valisi Mustafa Yaman durumu hatırlanmalı.

4. Halfeti’yi geliştirmek istiyorsanız O kişiyle değil… Vizyoner, nitelikli ve üretken insanları ekibinize katın. Etrafınıza bakmayın. Bu kişileri Sen arayıp bulacaksın.

5. Aldığımız duyuma göre yeni projelere yelken açmışsınız, ‘Geminizi göllere değil engin denizlere açınki yolunuz açık olsun’. Sakın ola ki kişileri zenginleştirme, ilçeyi zenginleştir ki. Halfeti’yi Dubai’ye çevirmek için bir adım olsun. Zaten böyle bir perspektif  ile yaklaşıyor olmanız önemli.

6. İlçenin tamamını göz önüne alarak ve geleceğini düşünerek bir mastır plan hazırlayın. Size şimdi yüzlerce proje teklifi gelecektir. Bu projeleri mastır planınıza uyarsa yapın, yoksa reddedin. Aksi takdirde bir mahalleye üç AVM, iki kültür merkezi bir de taş kırma ocağı yaptırırlar size, farkında bile olmazsınız.

7. Başkan, size oy veren vermeyen, herkes sizin için çok çalıştığını ve sizi canı gönülden sevdiğini söylemesi için, Halfeti halkını kucaklayın.. Aranıza korumalar, 90 yılların havasını koymayın, vatandaşlarla bireysel düşmanlık gütmeyin onların hepsi bizim halkımız, hatası olanı da kucaklayın istihdam yaratın, esnafı güçlendirin, gençlere sosyal aktiveler düzenle ki o zaman Halfeti halkı size ilanı aşk etsin. Sana da bu yakışır.

8. Şunu asla unutmayın. O koltuk, o makam size ait değildir. Bir gün oradan kalkacaksınız ve bir gün eski dostlarınızın arasına geri döneceksiniz. İşte bunu bilerek insanlara davranın. Oradan bir gün kalkacağınızı size hatırlatacak bir işaret koyun odanıza. Mesela  öğrenci evindeki bir fotonuz olabilir!

9. Aklınızdan çıkarmayın, İmar planında değişiklik, ihalede kıyak, torpil, rüşvet, aldığınız anda asla kurtulamayacağınız bir girdabın içine sürüklenirsiniz. Bir kereden bir şey olmaz sakın demeyin. Bir kıvılcım aleve dönüşür. Arkanıza baktığınızda kül görürsünüz.

10. Başkan, ilçenin fakiri, delisi, bilgesi, yaşlısı, çocuğu, soytarısı, şakacısı, esnafı, tüccarı, yolcusu, öğrencisi vardır. Onları düzenli olarak ziyaret edin ve dinleyin hepsinden öğreneceğiniz bir hayat hikâyesi vardır.

11. Çok çalışmak, verimli çalışmak demek değildir. Aslında verimli çalışmak, her şeyi zamanında yapmaktır.

12. İlçe kaymakamına makam aracı ne işe yarar? Korumalı, şoförlü makam aracı kimlere nasıl tahsis edilir.? Devlet terbiyesi gibi tecrübelerinizi aktara bilirsiniz mesela yani…

13.  Halfeti’de ne yenir, ne içilir, nereler gezilir, tarihinden ve bugününden neler var onları Halfeti’ye özel Belgesel, Klip, kısa tanıtım filmleri yaparak tanıtımını yapın.

14. Başkan size gelecek seçimleri kazandıracak sihirli formülü de yazıp bitiriyorum. Dürüstlüğünüzü koruyun, proje üretenlerin önünü açın, haram mal yemeyin, yedirtmeyin.

Saygılar değerli başkan.

Haber Şanlıurfa  Analiz

halfeti dubai olur şeref albayrak