Halk Ekmek Üretim Kapasitesini 400 Bine çıkardı

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Halk Ekmek fabrikasında 1 olan vardiya sayısı 3'e çıkarıldı üretim kapasitesi 400 bine çıkarıldı. 30 bin kişilik pilav ve kavurma görevliler tarafından vatandaşlara yetiştiriliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Halk Ekmek fabrikasında 1 olan vardiya sayısı 3’e çıkarıldı üretim kapasitesi 400 bine çıkarıldı. 30 bin kişilik pilav ve kavurma görevliler tarafından vatandaşlara yetiştiriliyor.

Deprem nedeniyle vatandaşlara ücretsiz dağıtılan Halk Ekmek’ten Sosyal tesislerde dürüm yemekler hazırlanıyor. 100 bin olan ekmek üretimi depremin yaşandığı ilk günden bu yana 400 bine çıkarıldı. 400 bin ekmek üretiminin yapıldığı Halk Ekmek Fabrikasında üretilen ekmekler görevliler tarafından depremden etkilenen vatandaşlara yetiştiriliyor. Kent merkezindeki büfeler başta olmak üzere Fuar Merkezi, gençlik merkezleri, kadın destek merkezleri, tenis dünyası ve belediye tarafından belirlenen sosyal tesislerde kalan vatandaşlara ücretsiz ulaştırılıyor. Halk Ekmek Büfelerinde sadece bu gün 150 bin ekmek dağıtıldı.

Belediye görevlileri ile gönüllü vatandaşların hazırladıkları yemekler paketlenerek depremzede vatandaşlara ulaştırılıyor. Kadınların büyük bir özveri ile dev kazanlarda hazırladıkları 30 bin kişilik pilav ve kavurma görevliler tarafından vatandaşlara yetiştiriliyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yemekhanelerde gönüllü çalışan kadınlara teşekkür etti.

Halk Ekmek Üretim Kapasitesini 400 Bine çıkardı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi