Hane Başı 10 Bin TL Ödeme Başladı

TAKİP ET

10 ili vuran depremlerde konutları hasar gören vatandaşlara 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlandı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili harabeye çeviren depremlerin ardından hasar tespit çalışmaları da devam ediyor. Yapılan çalışmalar sonucunda hane başına 10 bin lira tutarındaki ödemeler de yapılmaya başlandı. Söz konusu ödemeler hasar tespit çalışmaları sonuçlandıkça yapılıyor. Şimdiye kadar 337 bin 933 hanede hasar tespit çalışmaları tamamlanırken destek ödemeleri de yapıldı.

Ödemelere e-Devletten başvuru şartı aranmazken hane başı ödemeleri Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan vatandaşların doğrudan hesaplarına hesabı olmayan vatandaşların ise doğrudan T.C. kimlik numaraları üzerine yatırılıyor. Ayrıca ödemeler  AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün işbirliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştiriliyor.

deprem gündem AFAD son dakika