Harran Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı Başvuruları Sürüyor

TAKİP ET

Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üç dilde yapılacak olan sınav 4 Mart 2023 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14:00'te başlayacak.

Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından yurt içi ve yurt dışı üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına yerleşmek için Harran Üniversitesi tarafından, yabancı uyruklu öğrencilere yönelik yapılan 2023 HARRAN YÖS-1 sınavının başvuruları sürüyor. Sınav, eş zamanlı olarak yurt içinde Şanlıurfa, İstanbul, Mersin, Hatay, Ankara, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Kilis, Bursa, Konya, İzmir ve Van illerinde gerçekleştirilecek. Yurt dışında ise Somali, Azerbaycan, Almanya, Suudi Arabistan, İran, Nijerya, Mısır, Tunus, Fas, Irak, Makedonya, Kosova ve Arnavutluk’ta yapılması planlanıyor.

Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üç dilde yapılacak olan sınav 4 Mart 2023 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14:00’te başlayacak ve tüm merkezlerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Öğrenciler, sınav başvurularını 12 Şubat 2023 tarihine kadar Üniversitenin Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü internet adresi üzerinden online olarak yapabilecekler. Sınav sonuçları ise 24 Mart 2023 tarihinde yayınlanacak.

Harran Üniversitesi YÖS-1 Somali Azerbaycan almanya Suudi Arabistan İran Nijerya Mısır Tunus Fas Irak Makedonya Kosova Arnavutluk Türkçe Arapça 24 Mart 2023 Sınav