Hasarlı Valiliğe, Yüzlerce Depremzede Sığındı!

TAKİP ET

Yaşanan deprem felaketinin ardından binlerce kişi hayatını kaybederken, binler vatandaş ise evlerinin hasar görmesiyle evsiz kaldı. Depremin etkili olduğu Adıyaman'da ise vatandaşlar valilik binasına sığındı. 5 gündür koridorlarında hayata tutundukları valilik binasının da yaşanan depremden etkilendiği ve duvarlarında büyük çatlaklıkların oluştuğu görüldü.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilde etkili olan 7.6 büyüklüğündeki deprem, büyük yıkıma neden oldu. Türkiye’yi sarsan Depremde binlerce vatandaş hayatını kaybederken, arama kurtarma çalışmaları 5. günde de devam ediyor. 

ÇATLAKLIKLARIN OLUŞTUĞU VALİLİK BİNASINDA YÜZLERCE KİŞİ KALIYOR

Deprem felaketinde evleri hasar gören vatandaşlar, devlet dairelerine yerleştirilirken Adıyaman’da dışarıda kalan vatandaşlar valilik binasına yerleştirildi. Yüzlerce kişinin sığındı Adıyaman valilik binası ise depremden nasibini alan yapılardan biri. Vatandaşların  5 gündür koridorlarında yaşama tutundukları Adıyaman’daki valilik binasının da yaşanan depremden etkilendiği ve duvarlarında büyük çatlaklıkların oluştuğu görüldü. 

 

ULAŞTIRMA BAKANI DA AÇIKLAMIŞTI
Deprem felaketinin yaşandığı ilk günlerde Adıyaman Valiliği’ne giderek açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, valiliğin de depremden etkilendiğini ve bir takım çatlaklıkların olduğunu söylemişti. Karaismailoğlu’nun canlı yayında açıklama yaptığı esnada ise önünde durduğu valilik binasındaki duvarın çatladığı görüldü. 


Hasan EĞRİGÖZ / https://www.habersanliurfa.net/
(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/ )

Adıyaman Valiliği Adıyaman Şanlıurfada deprem depremzede gündem Şanlıurfa kahramanmaraş