HAŞİM ŞEYHANLIOĞLU HALKA HİZMET HAK'A HİZMETTİR

TAKİP ET

Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkan adaylık yarışına giren sıradan bir isim değil o. Bakmakla görmek arasındaki farkı son derece iyi etüd etmiş bir isim. 

Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkan adaylık yarışına giren sıradan bir isim değil o. Bakmakla görmek arasındaki farkı son derece iyi etüd etmiş bir isim.  Şahsına münhasır, doğal... Tamamiyle bizden biri, halkın ta kendisi.

Kibrin gölgesinden uzak, eli kalem tutmuş, aklı ve kalbiyle düşünüp konuşan biri. Bölgedeki kanaat önderleri içinde baba imkanlarını bir kenara bırakıp dünya başkentlerinde bulunmuş, hepsi iyi derece olmak üzere Rusça, Azerice, Farsça, İngilizce, Kürtçe bilen biri. Peygamber soyundan gelen adil bir barışçı.  

Hem Uzman Eczacı, hem çiftçi, hem de nüktedan. 

Uzun yıllar Rusya'da bulunmuş önemli devlet kademelerinde Rusya-Türkiye ilişkilerinin pekişmesine büyük katkılar sağlamış iyi bir diplomat.

Şeyhanlıoğlu, şimdi bu birikim ve tecrübelerini Ak Parti çatısı altında bütün bölge halkına birleştirici gücü ve sevgisiyle paylaşarak hizmet etmeye aday. 

Urfa Merkez ilçe Eyyubiye Belediye Başkanlık Aday Adaylığı yarışında ismi öne çıkan bir Entellektüel, o bir Aşiret Ağası. Evet bütün bu saydığımız özellikler kendisine bahşedilmiş. Sadece Eyyubiye'yi değil, Urfa'yı da düşünen sıkı bir milliyetçi. 

Kimsenin aklına gelmeyen projeleri var. "Başkanlık maaşımı eğitimde imkanı olmayan gençlere hibe edeceğim" diyen gönlü güzel biri. 

Bölge kadınlarını mikro kredilerle meslek sahibi yapacak bir ağabey... 

İnsana hizmeti hakka hizmet olarak gören Ak Parti Eyyubiye Belediye Başkan A. Adayı Şeyhanlıoğlu ile habersanliurfa.net  haber sitesi olarak olarak keyifli bir  sohbet gerçekleştirdik.

İşte bölge halkının sorunlarına dışarıdan bakamayacak kadar hassas bir çizgisi olan Haşim Şeyhanlıoğlu....  

Haber Şanliurfa : Neden Eyyübiye Belediyesi için Başkanlık yarışına girdiniz, farkınız nedir? Neden sizi tercih etsinler? 

Haşim Şeyhanlıoğlu: Bilgi, birikim ve donanım. Uzun yıllar Rusya'da bulundum. Beş yıl süre ile Rusya'nın Samara kentine Belediyecilik bağlamında bölge halkının ferah düzeyini üst seviyelere taşıyacak projeler ürettim. Şehir ve Kent Konseyinin yöntici kadrosunda bulundum. İki defa yaptığım çalışmalardan ötürü Belediyecilik ödülleri aldım.

Ordaki tecrübe, birikim ve donanımımdan ötürü de doğduğum topraklara bu başarılarımı hizmet olarak sunmak istiyorum. Eğer yurt dışında yaptığım çalışmalarımdan ötürü bir başarı sağlamışşam neden aynı başarılarımı kendi ülkem ve kentimde sağlamayacağım? 

'MEVCUT YÖNETİM İÇLER ACISI'

Haber Şanliurfa : Yurt dışı tecrübeleriniz şu anki mevcut yönetimle alakalı bir eleştiri oluşturuyor mu? Kıyas noktalarınız var mı? 

Haşim Şeyhanlıoğlu: Mevcut yönetim gerçekten baktığımız zaman içler acısı... Çünkü mevcut olan Belediye Başkanımızın yaptığı çalışmalar normal rutin çalışmalardır. Belediye Başkanı demek 'vizyon' demektir. Yüzde on rutin görev harici bölgeyi kalkındıracak köklü projeler yok. 

Belediye Başkanı demek hem bölge hakına hemde dışarıdan gelen misafirlerimize sonsuz olanak ve imkanları sunan biri demektir, hizmetkârdır, işçidir, vizyon sahibidir.            

'YILIN ÇİFTÇİSİ SEÇİLDİM' 

Haber-Şanliurfa : Bu durumu nasıl düzelteceksiniz? 

Haşim Şeyhanlıoğlu : Mezapotamya dediğimiz zaman akla ilk gelen şehir Urfa'dır. ŞanlıUrfa Mezapotamya'nın başkentidir. Peygamberler diyarıdır, yüzlerce peygamberin uğradığı yer Urfa'dır. Dünyanın ilk ve tek doğal akvaryumu Balıklıgöl Urfa'dadır. 

Bölge tarım ve hayvancılık noktasında verimli topraklara sahiptir. Biliyorsunuz ki verilere göre Hz. Adem Şanlıurfa'nın Göbeklitepe bölgesine gelmiş ve ilk yaptığı iş çiftçiliktir. 

Eczacı kimliğim haricinde aynı zamanda bölgemde tarımla da uğraşıyorum. Organik gübre yetiştiriyoruz. Bu zaten tarımın yüzde ellisi demektir. Bu sene yılın çiftçisi seçildim. Eyyubiye aynı zamanda bir tarım bölgesidir. 

Bölge halkımızın dilinden anlayacak vizyon sahibi biri olduğumu biliyorum. Belediyecilik olarak tarıma ve üretime yönelik bütün imkanları halkımıza sunacağımız gibi, büyük kentlerde yaşayan vatandaşlarımızın Urfa'da birer hobi bahçesi, özellikle bahar ve yaz ayları gelip aiesiyle birlikte vakit geçireceği sosyal alanların oluşumu noktasında da çalışmalar geliştiren biriyim. 

'URFA MARKA KENT OLACAK'

Haber-Şanlıurfa: Projeleriniz sadece Eyyubiye halkı için mi olacak?

Haşim Şeyhanlıoğlu : Elbetteki Urfa sadece belirli bir Belediye sınırları içinden meydana gelen bir kent değildir. Sadece Eyyubiye değil, Şanlıurfa bütün Belediyeleriyle bir bütün ve ben Urfa'nın bir

marka kent statüsünde dünya çapında bilinen ve ziyaret edilmesi gereken mutlak kent çizgisine ulaşmasını arzu ediyorum. Bu konuda son derece iddialıyım. Değerli 

Devlet büyüklerimizin takdiri ve sevgili kalkımızın destekleriyle Urfa'nın marka kent olmasına bütün gücümle ve sevgiyle çalışacağım. 

Haber-Şanlıurfa:  Projeleriniz neler olacak? 

Haşim Şeyhanlıoğlu: Urfa ülkemizin gerek tarihi özellikleri, gerekse doğal güzellikleri bakımından dokusu bozulmamış Güneydoğu Bölgemizin kültür ve tarım başkenti olmaya aday bir kenttir.

Özellikle turizm alanında yağacağımız yatırımlar dünyanın her noktasında bulunan insanların dikkatini çekecek, Urfa mutlaka görülmeye değer kentler statüsünde yer alacaktır. 

Kentin seyir terasına çıkan bir Teleferik, şehir içinden geçen nostaljik bir Tramvay, bölgede olmayan bir Aqua Park ve yazın 50-60' sıcaklıkarda güvenle serinleyeceğimiz 

bir yapay Gölet projemiz mevcut. 

BAŞKANLIK MAAŞINI ÖĞRENCİLERE DAĞITACAK 

EV KADINLARINA MESLEK, ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI 

Haber Şanliurfa: : Kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarınız nelerdir?

Haşim Şeyhanlıoğlu: Kadınlar ve çocuklar önceliğimizdir. Tabiki Belediyecilik hizmetleri noktasında onları en baştaki sıraya koyacağız. Geçimi dar olan aileleri öncelikli kalkınma programımıza dahil edeceğiz. 

Özellikle ev hanımlarımızı meslek edindirme kurs programlarıyla teşvik ederek ev ekonomisine katkı sağlaması bakımından destekleyeceğiz. Kendi işini kurmak isteyen kadınlarımıza Belediye olarak mikro kredi

imkanları sağlayacak ekonomik bağımsızlıkları yönünden ayaklarının üzerinde durmalarına katkı sağlayacağız. 

Yine Eyyubi Belediyesi olarak durumu pek olmayan öğrencilemize burs imkanları sağlayarak eğitimlerine katkı vereceğiz. Maaşımı maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin daha iyi eğitim alması için almayacağım, direkt onlara aktaracağım.   

 

Haber Şanliurfa: : Peki bu imkanlara Belediye olarak nasıl ödenek aktarımları sağlayacaksınız? Genelde Belediyeler hep borçlarından yakınırlar....

Haşim Şeyhanlıoğlu: Son yıllarda iktidar partisi olarak Belediyecilikte Türkiye'de bir çığır açtık, yapılamaz denilen ilkleri gerçekleştirdik. Ülkemiz geneli vediğimiz hizmetler noktasında tabiki her Belediyemizin bir takım sıkıntılar yaşaması son derece doğaldır. 

Devletimiz bu hizmetlerin halka sorunsuz ulaşması noktasında son derece hassastır. Biz de Eyyubi Belediyesi olarak halkımıza vereceğimiz her hizmetin sorunsuz faydalanılması açısından bu hassasiyeti korumakla mükellefiz. 

Özellikle yabancı yatırımcıların bölgemize dahil edilmesi ve kaynakların yerinde kullanılması, projelerin tek tek hayata geçirilerek halkımıza verdiğimiz sözün tutulması bizim için namus borcudur. Çünkü halka hizmet, Hak'a hizmettir.

Haber Şanliurfa: Rusya'dan da Urfa'ya yatırımcı davet edeceksiniz anladığım kadarıyla...

Haşim Şeyhanlıoğlu: Tabiki edeceğiz. Özellikle Rusya'nın büyük iş adamlarından Urfa'ya yatırım yapmaları sözünü aldım. Sadece Rusya'dan değil dünyanın her noktasından Urfa'ya yatırımcılar davet edeceğiz. 

Haber Şanlıurfa: Her Belediye'nin özellikle ulaşımda bazı sorunları vardır. Eyyubiye'nin ulaşım sorunları nasıl çözüme ulaşacak? 

Haşim Şeyhanlıoğlu: Evet bu çok doğru. Özellikle bizim merkez ilçemiz olan Eyyubiye halkı da zaman zaman ulaşımda bazı aksaklıklar yaşıyor. Biz yeni yönetim kadrosu olarak çözüm önceliklerimiz başına bu ulaşım sorununu da dahil ettik. Kimsenin ekmeğine dokunmadan, alt yapı çalışmalarımıza paralel olarak yeni 

ulaşım güzergahları belirleyerek akıllı dolmuş duraklarını halkımızın hizmetine sunacağız. Duraklarda engelli rampaları, yaşlılar için özel dinlenme alanları, yine engelli araçlar için şarj üniteleri ve elektronik tabela gibi hizmetlerimiz bulunacak.          

'ŞANLIURFASPOR FANATİĞİYİM' 

Haber-Şanlıurfa Biraz da spor konusundan devam edelim... Takım tutar mısınız?

Haşim Şeyhanlıoğlu: Tabiki...Fanatik bir Şanlıurfaspor taraftarıyım. Otuzbin kişilik stadımızda taraftarımızla birlikte yeşil-beyaz renklerin saha mücalesine coşkuyla katılan biriyim. Şanlıurfaspor'un 2. Lig'den süper lige yükselmesi ve devler liginde top koşturması benim de hayallerim arasında.  

Nitekim ülkemizi dünyada üstün başarılarla temsil eden büyük lig takımlarımız var. Onlar tabiki bizim gurur kaynağımız. Ama bir gurur kaynağımız da neden Şanlıurfaspor olmasın? Tabiki Belediyemiz olarak gereken desteği fazlasıyla sağlaayacağız. 

Bakın, bölgemizdeki gençlerimizi spora teşvik noktasında da geliştirdiğimiz projelerimiz var. Bunlardan biri büyük lig takımlarının alt yapı yetiştirme spor okullarının Eyyubiye ilçemizde de son derece profesyonel anlamda oluşması. 

Bölgemizdeki spora yetenekli geçlerin bu alanda eğitilmesi ve değerlendirilmesi gerçekten önemlidir.


www.habersanliurfa.net

haşim Şeyhanlıoğlu