Hatay'da Yürek Yakan Fotoğraf

TAKİP ET

Enkaz kaldırma çalışmalarının ardından, Antakya Merkez'in son halini gösteren fotoğraf depremin boyutunu bir kez daha ortaya koyarak yürekleri yaktı.

Enkaz kaldırma çalışmalarının ardından, Antakya Merkez'in son halini gösteren fotoğraf depremin boyutunu bir kez daha ortaya koyarak yürekleri yaktı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde art arda 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen depremler; Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya, Kahramanmaraş ve Elazığ olmak üzere 11 ilde büyük yıkım yaşattı. 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerden en çok etkilenen bölgelerin başında Hatay'ın Antakya ilçesi geliyor. İlçede yüzlerce bina yıkıldı, binlerce vatandaş hayatını kaybederken on binlerce kişi de yaralandı.

67 BİN 346 BİNADA AĞIR HASAR
Antakya'daki hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından ortaya çıkan görüntüler ağır bilançoyu net bir şekilde gösteriyor. Büyük felaket nedeniyle 13 bin 517 yıkık ve 8 bin 162 acil yıkılması gereken yapı olduğu tespit edilen çalışmalarda, 67 bin 346 binada ağır hasar meydana geldiği öğrenildi. Depremler Hatay’da en çok Antakya, Kırıkhan ve Hassa'yı vurdu. Antakya'da 6 bin 369 yapı "yıkık" olarak kayda geçerken, acil yıkılması gereken 3 bin 734 bina, ağır hasarlı olarak ise 21 bin 830 yapı saptandı.

DRONE İLE ÇEKİLEN FOTOĞRAF YÜREKLERİ YAKTI
Enkaz çalışmalarının tamamlanmasının ardından Antakya merkezden gelen fotoğraf ise bir kez daha depremin şiddetini göstererek yürekleri yaktı. Fotoğrafta Asi nehri ve yanında kalan Cebrail Mahallesi görülüyor. Evlerin çoğunun yıkıldığı mahalle adeta terk edilmiş bir harabeyi andırıyor. 

Hatay’da Yürek Yakan Fotoğraf Hatay Antakya Hassa Kırıkhan depremler yürek yakan fotoğraflar Haber Şanlıurfa