Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Alım İlanı Yayınladı!

TAKİP ET

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, dış kaynaktan pilot sınıfı muvazzaf subay alımı yapacak.

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda pilot alacağı duyurusunu yaptı. Başvuru yapacak adayların, Ticari Pilot Lisansı “CPL” almış olması gerekiyor. 


Başvuru Yapacaklar İçin Şartlar Şu Şekilde;
-01 Ocak 2023 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, Lisans/Lisansüstü Düzeyinde mezunlar için 28 yaşından büyük olmamak.
- Yurt içinde en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokulların; pilotaj, bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, havacılık mühendisliği, havacılık ve uzay mühendisliği, işletme mühendisliği, makine mühendisliği, uçak mühendisliği, uçak ve uzay mühendisliği, uzay mühendisliği programlarından mezun olmak.
-Başvuru yapacak adaylar için 2021, 2022 veya 2023 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan İngilizce YDS veya E-YDS sonucunda puanın en az 60 olması.
-Ticari Pilot Lisansı “CPL” sahibi olmak
-Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olmak
-Askerlik hizmeti devam etmekte olan yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve erler
-Askerlik hizmetinden terhis olanlar hakkında “yedek subay olamaz”, “yedek astsubay olamaz” kararı olanlar başvuru yapamayacaklar
-Herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmet sorumluluğu olmayan ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt edenler, başvurabilecektir.

 

Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı gündem deprem