Hayalet Kent Şanlıurfa

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa sokaklarında eski canlılığından eser yok.

Depremde acı kayıplar yaşayan ve çok sayıda binada yıkım gerçekleşen Şanlıurfa'da kentin hem ticaret en eğlence merkezlerinden biri olan Atatürk Bulvarı ve Bahçelievler akşam saatlerinde sessizliğe bürünüyor. Terk edilmiş evler ve kapanan iş yerleri ile bölge hayalet kenti andırıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa sokaklarında eski canlılığından eser yok.  Şanlıurfa’da 19 binanın yıkıldığı depremde 180 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda binada da yıkım kararı alındı. vatandaşlar evlerini terk etmek zorunda kaldılar. Kentin hem ticaret ve eğlence merkezi caddeler akşamları sessizliğe bürünüyor. Şanlıurfa caddeleri son yılların en sessiz ve ıssız günlerini yaşamaya başladı.

Kafe ve oyun salonlarının gece yarılarından sonra bile açık olduğu semtte akşam 7'den sonra esnaf kepenk indiriyor. Vatandaşlar deprem ve yıkım korkusuyla bölgeye gitmekten çekiniyor. Akşam bölge adeta hayalet bir kenti andırıyor. Esnaf eskisi gibi kazanç sağlamazken vatandaşların bölgede eskisi gibi sosyalleşmesi mümkün olmuyor.

Hayalet Kent Şanlıurfa