Hayvan Rehabilitasyon Merkezi kısa zamanda açılacak

TAKİP ET

Şanlıurfa Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi inşaat çalışmalarında sona gelindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sokak hayvanlarının yeri modern barınaklardır. Büyükşehir Belediyelerimiz bu konuda adımlar atmalıdır” sözünün ışığında Şanlıurfa’ya modern bir hayvan rehabilitasyon merkezi daha kazandırıyor.

Şanlıurfa’da ilk olarak Siverek Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Şanlıurfa’ya kazandırıldı. Tamamlanmasına kısa bir süre kalan Merkez Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde sürdürülen çalışmalar ise hummalı bir şekilde sürüyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün Sokak hayvanlarının daha sıcak, temiz ve güvenli ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri adına yapımının hızlandırılması talimatını verdiği Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi inşaat çalışmalarında sona gelindi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen 3 bloktan oluşan kapalı ve yarı açık alan halinde tasarlanan merkez içerisinde; hayvan ilk kabul ve bakım ünitesi, açık etkinlik alanı, karantina bölümü, yıkama bölmeleri, veteriner hekim odaları, ameliyathane, röntgen odası, kuru yem deposu, kedi ve köpek evi, mutfak ve personel odaları bulunuyor.

Başkan Beyazgül, “Bu görevi layıkıyla yerine getirmemiz gerekir. Bu nedenle hayvan rehabilitasyon merkezlerinin sayısını artırmak çalışıyoruz. Siverek’te ve Hilvan’da yapmıştık. Şimdi de Merkez Haliliye’de açmış olacağız. İnşallah bu modern merkezle can dostlarımızı sıcak bir yuvaya kavuşturacağız.” ifadelerini kullandı. Sokak hayvanları için belediyenin tesislerinde çöpe atılacak olan malzemelerin sokak hayvanları için ayrıştırılarak merkezde mama üretiminde kullanılacak.

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Şanlıurfa Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkez