HDP'nin göstereceği Şanlıurfa eşbaşkan adaylarının son listesi

TAKİP ET

HDP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde Şanlıurfa'ya bağlı ilçelerde göstereceği eşbaşkan adayları konusunda kararlaştırdığı son isimler belli oldu.

HDP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Şanlıurfa'ya bağlı ilçelerde göstereceği eşbaşkan adayları konusunda kararlaştırdığı son isimler belli oldu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde izleyeceği çift ayaklı strateji doğrultusunda, batıda AKP-MHP ittifakının başarısını daraltıp, demokrasi güçlerinin mevzi kazanmasına, bölgede ise kayyum atanan belediyelerle birlikte yeni belediyeler kazanma hedefi ile hareket edecek. Bu amaçla bölgedeki 20 il merkezi ile bağlı ilçe ve beldelere göstereceği eş başkan adaylarının büyük bir bölümünü parti tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.

Ancak açıklanan bu listeye kimi yeni merkezler eklenip, yine farklı nedenlerle değiştirilen eşbaşkan adayları dahil edildi.

Buna göre, HDP’nin diğer Kürt siyasi partileriyle kurduğu ittifak doğrultusunda daha önce Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde Necla Tamriş ile birlikte eşbaşkan adayı olarak gösterdiği Ozan Kardaş’ın ismi yeni listede yer almadı.

Edinilen bilgilere göre, Ozan Kardaş’ın ortaya çıkan kimi sosyal medya paylaşımlarının parti tabanında yol açtığı rahatsızlık, ittifak kurulan diğer partilere aktarıldı. Kardaş konusunda iletilen bu rahatsızlık doğrultusunda ittifak partilerinden yanıt beklendiği, bu yanıt doğrultusunda adım atılacağı bilgisine ulaşıldı.

Yine açıklanan son listeye göre, Şanlıurfa'da HDP’nin seçime katılıp, eşbaşkan adayı göstereceği  ilçeler ve adaylar listesi

Ceylanpınar: Narin Gezgör / M. Ali Kahraman

Halfeti: Emel Çiftyürek / Abdurahman Çiftçi

Hilvan: Sibel Sütpak / Bışar Tüysüz

Siverek: Emine Çetiner / Turan Tüysüz

Birecik: Fatma Korkmaz / Hakan Arıcı 

 

hdp’nin göstereceği Şanlıurfa eşbaşkan adaylarının son listesi