HDP'nin Urfa Seçim Bürosundaki Gizemli Sır Ne?

TAKİP ET

Gazeteci Kemal Öztürk, HDP (Yeşil Sol Parti) Seçim Koordinasyon Merkezinin "gizli" olduğu gereçe gösterilerek kendisini içeri almadıklarını söyledi.

Gazeteci Kemal Öztürk, HDP (Yeşil Sol Parti) Seçim Koordinasyon Merkezinin "gizli" olduğu gereçe gösterilerek kendisini içeri almadıklarını söyledi.

HaberTürk Yazarı Kemal Öztürk, Şanlıurfa izlenimlerini köşesine taşıdı. Urfa'daki seçim atmosferine yer veren Öztürk, "Seçim yarışı AK Parti ve HDP arasında geçiyor" diyerek mevcut tablonun 14 Mayıs'ta devam edebileceğini ileri sürdü.

AK Parti Şanlıurfa Seçim Koordinasyon Merkezini ve Hüda Par İl Başkanlığını Ziyaret edip görüşmeler yapan Öztürk, HDP'nin seçim bürosuna "gizlilik" gerekçesiyle alınmadığını söyledi.

​​​​"HDP'NİN 'GİZLİ SEÇİM OFİSİ'NE BENİ ALMADILAR"

Kemal Öztürk, ilgili yazısında "Şehrin ikinci büyük partisi olan Yeşil Sol Parti (HDP) ile de görüşmek istedim. Yeşil Sol Parti yetkilisi, seçim ofislerinin gizli olduğunu, oraya kabul edemeyeceklerini söyledi." ifadelerine yer verdi.

"GAP Gündem’de çalışan meslektaşlarım oradaki siyasilerle irtibat kurmama çok yardım ettiler." diyen Öztürk, yazısında şunlara yer verdi: "Parti yetkilisini aradıklarında kendileriyle seçim koordinasyon merkezinde görüşmek istediğim iletildi. Ancak Yeşil Sol Parti yetkilisi seçim ofislerinin gizli olduğunu, oraya kabul edemeyeceklerini söyledi. İl Başkanlığı’na gelmem halinde de kamerayla çekim yapmam konusunda tereddütleri olduğunu gördüm. Çok şaşırdım. Siyasi parti değil de örgüt gibi davranan bu kişilerle bu yüzden görüşmedim. Belki acemi birine denk gelmişimdir, bu tuhaf tavrı anlamadım."

Urfa'daki seçimlere ilişkin tahminlerini de yazan Kemal Öztürk, "Cumhurbaşkanlığı için Erdoğan açık ara önde. Milletvekilliğinde AK Parti: 8, Yeşil Sol: 4/5, CHP 1/0, MHP: 1" sayısı verdi.

 

HDP in Urfa Seçim Bürosundaki Gizemli Sır Ne? HDP Şanlıurfa Seçim Koordinasyon Merkezi Yeşil Sol Parti Kemal Öztürk Şanlıurfa haberleri son dakika haberleri