HDP : URFA'DA SON ANA KADAR ÇALIŞIP MUTLAKA KAZANACAĞIZ

TAKİP ET

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Urfa'nın Ceylanpınar, Bozova, Halfeti, Birecik, Hilvan ve Siverek ilçelerinde 31 Mart yerel seçimler kapsamındaki çalışmaları devam etti. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Urfa'nın Ceylanpınar, Bozova, Halfeti, Birecik, Hilvan ve Siverek ilçelerinde 31 Mart yerel seçimler kapsamındaki çalışmaları devam etti. 
CEYLANPINAR
Seçim çalışmaları kapsamında Ceylanpınar'ın Cumhuriyet mahallesinde kadınlarla bir araya gelen HDP Ceylanpınar Belediyesi Eşbaşkanı Adayı Narin Gezgör, ilçeden her yıl sayısız kadının tarım işçisi olarak batıya göç ettiğini, kadınların kendi topraklarını ekerek üretim yapabileceklerini söyleyerek, kadınlara ilişkin projelerini anlatıp destek istedi.
BOZOVA 
Bozova'da ise esnaf ziyaretlerine devam eden Bozova Belediye Eşbaşkan Adayı Mahmut Çakmak, esnaftan tam destek sözü aldı. Berber dükkânı işleten bir esnaf, seçimlere son iki gün kala dükkânını kapatıp HDP'nin kazanması için sahada olacağını ve maddi manevi her türlü desteği sunacağını söyledi. 
SİVEREK
Seçimlere 2 gün kala Siverek'te çalışmalarına hız veren HDP, çalınmadık kapı bırakmıyor. HDP Siverek Belediyesi Eşbaşkan adayları Turan Tüysüz ve Emine Çetiner, bir yandan Karacadağ'ın kırsal mahallelerini gezerken, bir yandan ilçe merkezinde bulunan eğitim kurumlarını ve STK’leri ziyaret etti. Karacadağ bölgesine çok sayıdaki araç konvoyu ile gezen adaylar, güzergahlarındaki tüm mahallerde önleri kesilerek selamlandı. Bazı mahallerde yurttaşlar HDP adaylarını eve davet ederken, bazı mahallerde ise anons aracından çalınan şarkılar eşliğinde halay çektiler. Gidilen tüm mahallelerde konvoya yeni araçlar dahil olurken, çocukların araçların arkasında koşması renkli görüntülere neden oldu.
Siverek ilçe merkezinde ziyaret edilen eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler tarafından ilgi ile karşılanan HDP adayları, buralarda öğretmen ve öğrencilerin sorunlarını dinledi. Eğitim anlamında Siverek’in desteğe ihtiyacını dile getiren öğrencilere, adaylar seçimleri kazandıklarında taleplerini karşılayacaklarını ifade ettiler.
 BİRECİK
Urfa’nın Birecik ilçesinde de HDP'nin seçim çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Belediye Eşbaşkan adayları Fatma Korkmaz ile Hakan Arıcı, ilçe merkezinde halkla bir araya geldi. Yoldan geçen yurttaşlara el ilanlarını veren eşbaşkan adayları, halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. Ardından esnafları gezen adaylar, bir süre esnaflarla oturup çay içtiler. Esnafın sorunlarını dinleyen adaylar, gidişatı 31 Mart'ta değiştireceklerini söylediler. 
Mevcut belediyenin Birecik için bir çivi bile çakmadığını dile getiren adaylar, halka kapatılmış, hesap vermeyen belediyecilik anlayışını ortadan kaldıracaklarını söylediler. Seçime son 2 gün kaldığını dile getiren adaylar, Birecik’te rantçı anlayışı gönderebilmek için herkesin oy vermesi gerektiğini vurguladılar. 
HALFETİ
Belediyesine kayyum atanan ilçelerden biri olan Halfeti’de seçim heyecanı ilk günkü gibi devam ediyor. Halfeti’de asker ve polisin tüm engellemelerine rağmen çalışmalarına hız veren HDP, mahalle mahalle gezerek seçim çalışması yürütüyor. İlçenin Yukarı Göklü (Gogan) mahallesinde ev ve esnaf gezisine çıkan HDP Halfeti Belediyesi Eşbaşkan adayları Abdurrahman Çiftçi ve Emel Çiftyürek, seçime son 2 gün kala çalmadık kapı bırakmadılar. 
Halkın yoğun ilgisi ile karşılanan adaylar, gittikleri yerde halkın yoğun ilgisi ile karşılanıyor. İlçeye kayyum atanmasından bu yana ilçede huzurun kalmadığını dile getiren yurttaşlar, kayyumun gitmesi için hem oy vereceklerini, hem de sandıkları koruyacaklarının sözünü verirken, eşbaşkan adayları ise belediyeyi yeniden halka açacaklarını söyledi.

hdp urfa