HDP Urfa İl Örgütü: seçim startını verdi

TAKİP ET

HDP Urfa İl Örgütü, 'Türkiye'de yaşayan halkların 24 Haziran'da AKP faşizmini yıkacağına tüm kalbimizle inanıyoruz. Urfa'da seçim startını verirken, 7 Haziran inancıyla AKP'yi sandığa gömeceğiz' açıklamasıyla çalışmalara başladıklarını duyurdu.

HDP Urfa İl Örgütü, “Türkiye’de yaşayan halkların 24 Haziran’da AKP faşizmini yıkacağına tüm kalbimizle inanıyoruz. Urfa’da seçim startını verirken, 7 Haziran inancıyla AKP’yi sandığa gömeceğiz” açıklamasıyla çalışmalara başladıklarını duyurdu. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, AKP-MHP’nin baskın seçim kararı ardından seçim çalışmalarının startını verdi. HDP İl binasında toplanan HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri, düzenledikleri basın toplantısı ile 24 Haziran’da yapılacak seçim için çalışmalarının başladığını duyurdu. 

 

'7 HAZİRAN RUHU İLE HAZIRIZ'

 

HDP PM Üyesi İsmail Kaplan, AKP’nin iç ve dış politikada sıkıştığını, ekonomik krizin kapıda olduğunu, bu nedenle baskın seçim kararı aldığını söyledi. OHAL gölgesinde seçim kararı alındığına dikkat çeken Kaplan, "Her ne kadar ani bir kararla seçim tarihi belirlense de, biz HDP olarak seçime 7 Haziran ruhu ile hazır olduğumuzu bir kez daha deklere ediyoruz. Bu baskın seçim kararı aslında AKP’nin ne kadar sıkıştığının, ne kadar çaresiz olduğunun bir göstergesidir. Türkiye’de yaşayan halkların 24 Haziran’da AKP faşizmini yıkacağına tüm kalbimizle inanıyoruz. AKP hükümeti bu ülkede bir kriz haline geldi.  HDP olarak Urfa’da seçim startını verirken, 7 Haziran inancıyla AKP’yi sandığa gömeceğiz” dedi. 

 

'FAŞİST ZİHNİYETE CEVAP VERECEĞİZ'

 

HDP Urfa İl Eşbaşkanı Ayşe Sürücü ise, kayyumlarla, tutuklamalarla halkın iradesinin kırılmak istendiğine, ancak 24 Haziran’da halkın bu zihniyete yanıt vereceğini söyledi. "HDP Urfa olarak 24 Haziran’a şimdiden hazırız" diyen Sürücü, "Halkımız Urfa vekilleri Osman Baydemir ve İbrahim Ayhan başta olmak üzere vekilliği düşürülen ve cezaevine konulan tüm vekillerimiz için, baskı altında olan halkımız için seçim çalışmalarımız başlamış durumda. Onların bu faşist zihniyetine cevap vereceğiz” dedi.