HDP ve DBP'de mezar tepkisi

TAKİP ET

PKK'lılara ait mezarlığın tahrip edilmesine dönük Urfa'da yapılan protestoda konuşan kapatılan MEYADER Urfa Eşbaşkanı Hadle Oğur, hükümeti 'Her gün Filistin Filistin diye açıklama yapanlar, burada mezarlardan cenazeler çıkarıyor' sözleriyle eleştirdi. 

PKK’lılara ait mezarlığın tahrip edilmesine dönük Urfa’da yapılan protestoda konuşan kapatılan MEYADER Urfa Eşbaşkanı Hadle Oğur, hükümeti “Her gün Filistin Filistin diye açıklama yapanlar, burada mezarlardan cenazeler çıkarıyor” sözleriyle eleştirdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Urfa il örgütleri, Bitlis’teki Garzan Mezarlığı’nda bulunan 267 PKK'lıya ait cenazelerin, savcılık talimatıyla yerlerinden çıkarılıp, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine, mezarlığın ise iş bütünüyle tahrip edilmesine tepki gösterdi.

Partililer, HDP Haliliye İlçe Örgütü binası önünde yaptıkları ortak basın açıklamasıyla yaşanan olaya itiraz etti. 

Açıklama öncesi konuşan kapatılan MEYADER Urfa Eşbaşkanı Hadle Oğur, mezarlara yönelik gerçekleşen bu saldırıyı kınadıklarını belirterek, oradaki cenazelerin otopsileri daha önce yapıldıktan sonra defnedildiğini söyledi. 

Her gün Filistin için açıklamalar yapılırken, bir yandan da bölgede cenazelerin mezarlardan çıkarıldığına dikkat çeken Oğur, “Bu hiçbir dinde yok.

Her gün Filistin Filistin diye açıklama yapanlar, burada mezarlardan cenazeler çıkarıyor. İnsan olan bu zulmün karşısında durmalı. Bu yaklaşımı kabul etmiyoruz” dedi. 

‘İNSANLIK DIŞI BU UYGULAMAYA SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

DBP Urfa İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili ise, iki yıllık şiddet politikasının artık cenazelerin mezarlarından çıkarılma noktasını geldiğini ifade etti. Karakeçili, “Çözüm sürecinin sona erdiği günlerden bu yana farklı illerde pek çok mezarlık yıkılmış, mezar taşları tahrip edilmiştir. Bu uygulamalar 3 4 ay önce Suruç ve Viranşehir ilçelerinde de yaşanmıştı. Hiçbir ahlaka uymayan bu yaklaşım en son Bitlis merkeze bağlı yukarı Yukarı Ölek (Oleka Jor)  köyünde bulunan mezarlıklara yönelik oldu. 267 mezar açılıp cenazeler çıkarılmıştır. Cenazeler ve mezarlıklar konusunda dini hassasiyetleri olan toplumumuzda mezarların insanlık onuruna yakışmayacak bir şekilde tahrip edilmesi kabul edilemez. Bu insanlık dışı uygulamaya sessiz kalmayacağımızı buradan bir kez daha söylemek isteriz” dedi. 

hdp ve dbpde mezar tepkisi