HÜDA PAR'lı Özaslan Depremden 3 Gün Önce İmar Barışını Böyle Savundu!

TAKİP ET

Yaşanan yıkıcı deprem felaketinin ardından imar barışı gündem olurken, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, depremden 3 gün önce imar barışını savunduğu görüntüleri ortaya çıktı. Deprem felaketinden 3 gün önce imar barışını savunarak, Şanlıurfa'da imar affından faydalanan mahallelere giden Özaslan, tapu verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan deprem felaketi ile imar barışı tekrar gündeme geldi. Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği depremde bazı binalar yerle bir olurken, bazıları ise dimdik ayakta kaldı. Depremde yıkılan binalara ‘imar barışı’ sebep gösterilirken, her Cuma Şanlıurfa’da bir başka noktaya giderek sorunları dile getiren HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan’ın imar barışını savunduğu konuşması ortaya çıktı. Depremden 3 gün önce Eyyübiye’de bulunan Hayati Harrani, Eyyüp Nebi ve Asya mahallelerine gidip imar barışını savunan Özaslan, imar affı çıkanlara tapu verilmesi çağrısında bulundu.

ÖZASLAN İMAR BARIŞINI BÖYLE SAVUNDU
“Asya Mahallesindeki insanlar imar barışına başvurmuşlar ve ellerinde belgeleri var” diyerek imar barışını savunan Özaslan, sözlerini şöyle sürdürdü;  "Hayati Harrani, Eyyüp Nebi, Asya Mahallesi ve Şanlıurfa'nın başka yerlerinde tapu mağduru olan on binlerce insan var. Asya Mahallesi'ndeki insanlar imar barışına başvurmuşlar ve ellerinde belgeleri var. Paralarını yatırmışlar. Ama verilen sözler yerine gelmemiş. Hala tapuları kendilerine teslim edilmemiş. Şimdi ise kentsel dönüşümden bahsediliyor. Halk haklı olarak diyor ki; bu kentsel dönüşümden bir rant kokusu alıyoruz. Amaç kentsel dönüşüm ise projeyi bize versinler, biz onların istediği şekilde yapalım, diyorlar. Bu da onların en doğal hakkıdır. Dedeleri zamanında bu sorunu yaşadılar, 40 yıldır tapu bekliyorlar. Çocukları aynı sorunu yaşıyor ve hala tapuyu bekliyorlar. Bari yarın, bu torunlar aynı sorunu yaşamasınlar." 

HASAN EĞRİGÖZ / https://www.habersanliurfa.net/
(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/ )
 

HÜDA PAR Emin Özaslan imar barışı deprem Şanlıurfa gündem