HÜDA-PAR Urfa İl Başkanlığı'ndan mevsimlik işçi raporu

TAKİP ET

HÜDA-PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, mevsimlik işçi sorunu ve çözüm önerileriyle ilgili düzenledikleri raporu kamuoyu ile paylaştı.

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan ve teşkilat üyeleri, mevsimlik tarım işçiliği sorunu ve çözüm önerileri ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırladı.

 Şanlıurfa’dan ülkenin birçok yerine mevsimlik tarım işçisi olarak giden vatandaşların yaşadıkları hayatı bizzat yerinde inceleyen parti teşkilatı, sorunları tespit ederek, çözüm önerileri sundu. Raporu daha önce Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile paylaşan üyeler, bu kez basın kuruluşlarıyla raporu paylaşarak gündemde tutuyor.

Bu kapsamda Gazete İpekyol ve Ajans Urfa’yı ziyaret eden HÜDA-PAR İl Başkanı Özaslan, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arısüt’e hazırladıkları raporu sundu

HÜDA- PAR’DAN MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİYLE İLGİLİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ

 Özaslan, hazırladıkları raporla ilgili şunları söyledi:

 “Şanlıurfa’nın kanayan yaralarından, en önemli sorunlarından biri mevsimlik tarım işçilerinin sorunudur.  Her yıl Şanlıurfa’da 350 binin üzerinde insan Şanlıurfa’dan yola çıkıp Türkiye’nin 43-44 iline dağılıyor. O kadar hazindir ki aslında vatandaşı olduğu ülkede insanlar kendi memleketinde zorunlu mülteci haline geliyor. Burada inanılmaz derecede mağduriyet yaşanıyor. Biz HÜDA-PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak kentin kanayan yaralarında biri olan mevsimlik tarım işçilerinin sorununu bir gündeme getirelim dedik. Bununla ilgili sebep sonuç ve çözüm içerdiği bir çalışma yürüttük ve rapor halinde getirdik.”

“BU SORUNUN ÜSTÜNDEN GELEBİLİRİZ”

 Tarım işçilerini ziyaret ettiklerini ve sorunları yerinde bizzat tespit ettiklerini aktaran İl Başkanı Özaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Şanlıurfa’dan yolla çıktık, ülkenin 18 ilini gittik. Urfalı tarım işçisi hemşehrilerimizle görüştük. Oralarda bütün gördüklerimizi not ettik.  Yaşananlara bir rapor haline getirdik.  Bu raporu ilk önce Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e taktim ettik. Vali Erin, bu çalışmayı önemli ve değerli buldu. Şimdi de medya kuruşlularını ve basını ziyaret ediyoruz bu konunun hem gündemde olması hem de güçlü bir kamuoyu oluşması için. Medya kuruluşlarından da destek talep ediyoruz. Çözüm uygulamaları hepsi uygulanabilir. Bazı sorunları hemen yapabiliriz bazıları da 1-2 yıl içinde yapabiliriz. Gelin bir süreç başlatalım. En azından 350 bin insan il dışına gitmesin. Tarım başkenti Şanlıurfa’da binlerce insan il dışına gidip çalışıyor. Burada yapılması gereken birçok şey var. Toplum olarak hepimiz bir araya gelirsek bu sorunun üstünden gelebiliriz”.

 BİHA

HÜDA-PAR