İbrahim Ayhan için, Kobani'de taziye çadırı kurulacak

TAKİP ET

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan için, Kobani'de taziye çadırı kurulacak.

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan için, Kobani’de taziye çadırı kurulacak.
Pazartesi günü Urfa’da toprağa verilecek olan Ayhan’ın 'Kobani direnişinden, inşasına kadar her aşamada Kobanililer ile birlikte olduğunu' ifade eden Kobani Kantonu Eşbaşkanı Enver Müslüm, onun mirasına sahip çıkacaklarını söyledi.

Müslüm, “Kobani döneminde büyük bir emek verdi. Yaşamını yitirdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Hem ailesine hem de HDP’ye başsağlığı diliyoruz. Onun Kobani için yaptıkları bizim için bir çizgidir. Onca zorluğa rağmen halkımız için yaptığı fedakarlıklar unutulmayacak. Kobani halkını korumak için kendini tehlikeye de atıyordu. Yine savaştan sonra Kobani’nin inşasında da büyük emekleri olan bir kişi oldu. O artık bir Kobanili olmuştu. Kobani’de onu tanımayan yok. Özgürlük ve barış çizgisini savunuyordu. Bu temelde bu topraklarda verdiği mücadele bize mirastır” dedi.

Ayhan için Kobani’de taziye çadırı açacaklarını aktaran Müslüm, şöyle devam etti: “Biz de Suriye’de bulunan Fırat Bölgesi yönetimi olarak yol arkadaşımızın ailesine büyük sabırlar diliyoruz. Bize bıraktıklarını sonuna kadar koruyup büyüteceğiz. O bizim için örnek bir kişiliktir. Biz onu Kobanili olarak görüyoruz. Onun için taziye çadırını açacağız. Arkadaşlarımız şimdi onun hazırlıklarını yapıyor. Bugün saat 17.00’de Kobani Kantonu binası önünde taziyeleri kabul edeceğiz. Taziye çadırımız iki gün açık olacak. Tekrar tüm Kürt ve Kürdistan halkının başı sağ olsun.”

urfa milletvekili İbrahim ayhan İbrahim ayhan için kobani’de taziye çadırı kurulacak