İbrahim Özyavuz Kimdir?

TAKİP ET

MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz kimdir? İbrahim Özyavuz nereli? İşte İbrahim Özyavuz biyografisi.

Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, aynı zamanda 28. Milletvekilli seçimlerinde de MHP Şanlıurfa birinci sıra milletvekili adayı oldu. Peki, İbrahim Özyavuz kimdir? İbrahim Özyavuz nereli? İbrahim Özyavuz kaç yaşında? İşte cevaplar…

İBRAHİM ÖZYAVUZ NERELİ?

İbrahim Özyavuz nereli sorusu, özellikle Urfalılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Özyavuz 1 Nisan 1963 tarihinde Harran’da dünyaya geldi. Harranlı olan Özyavuz, hayatının büyük bir bölümünü Şanlıurfa’da geçirdi. Lise mezunu olan Özyavuz, ticaretin yanı sıra tarımla da uğraşmıştır.

SİYASİ HAYATI

İlk olarak henüz 11 yaşındayken 1974 yılında Akçakale Ülkü Ocaklarına katılan Özyavuz, 1980 yılına kadar burada faaliyet göstermiştir. 1994 ve 2009 yılları arasında ise 3 dönem boyunca Harran Belediye Başkanlığı yapmıştır. Belediye Başkanlığı görevini ANAP ve AK Parti’den yapmıştır.

Siyasi kariyerinin yanı sıra 2002 ve 2009 yılların arasında Harranspor Kulüp Başkanlığı görevini de üstlenmiştir.

İbrahim Özyavuz milletvekilliği seçimlerine ise ilk olarak 2011 yılında yapılan seçimlerde katılmıştır. 2011 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerine MHP Şanlıurfa milletvekili adayı olarak katılmıştır. Seçimlerin ardından ise 2012 ile 2015 yılları arasında Şanlıurfa MHP İl Başkanı görevini üstlenmiştir. 2015 yılıyla birlikte MHP MYK üyesi olmuş ve bu görevini sürdürmektedir.

İbrahim Özyavuz 27. dönem MHP Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir. 28. dönem milletvekili seçimleri için MHP’nin Şanlıurfa birinci sıra adayıdır.

Özyavuz’un eski karısı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olan Çağla Aktemur’dur. Oğlu ise Harran Belediye Başkanı olan Mahmut Özyavuz’dur.
 

İbrahim Özyavuz kimdir? İbrahim Özyavuz nereli?