İç Anadolu Bölgesi'nden referandum yorumları

TAKİP ET

Yeni anayasanın oylanacağı referandum öncesi İç Anadolu Bölgesi'ndeki Konya, Karaman ve Aksaray illerinde yapılan sokak röportajlarında vatandaşlar büyük çoğunlukta 'Evet' diyeceklerini belirtti.

İhlas Haber Ajansı (), İç Anadolu Bölgesi’nde yeni anayasanın oylanacağı referandumu vatandaşlara sordu. 

Konya 

Konyalı Fatma Pıtır isimli vatandaş, güzel bir ortam olması dileğinde bulunarak, “Allah hayırlı etsin, ben ‘Evet’ diyeceğim” şeklinde konuşurken, esnaf Halil İbrahim Öznur, “Halk için güzel bir şey olur, bizim geleceğimiz parlak olur, onun için oyumuz evet” diye konuştu. İbrahim Çalıkuşu isimli vatandaş da, ‘Evet’ diyeceğini belirterek, “Geçmişi biz çok kötü gördük, ben gaz yağı kuyruğunda bekledim, yani yoklar içindeydi memleket. Şu anda memnunum, onun için ‘Evet” ifadelerini kullandı. 

Adil Yıldırım, “Ben bu durumdan memnunum, inşallah güzel olacak o yüzden “Evet” diyeceğiz derken, Mehmet Emin Kara, “Ben 90’lı yılları iyi yaşadım, 90’ları iyi bilen kişiyim. Onun için oyum ‘Evet’. Önümüzün açılması için, ülkemizin huzur bulması için ‘Evet’ diyorum” dedi. Abdullah Engür, “Evet’ diyeceğiz başka yolu yok, Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Evet’ diyeceğiz” ifadelerini kullanırken, Abdullah Işık, “Tahminime göre ‘Evet’ oranı yüzde 70-80 civarında olur, ben öyle görüyorum” şeklinde görüş belirtti. Şenol Ayhan, “Tabi ki ‘Evet’ düşünüyoruz, memleketin istikrarı için” diye görüş belirtirken, Bahattin Açık, “Sonuna kadar ‘Evet’ diyeceğiz. Çünkü başta Tayyip Erdoğan var, koca reis var, o yüzden evet diyeceğim” diye konuştu.
Celal Kavak,” Türkiye’deki huzurun devam etmesi için ‘Evet’ diyeceğiz” ifadesini kullanırken, Mustafa Ercan, “Evet dersek çok iyi olur”, Mehmet Tok da, “2002’den beri oyumu Erdoğan’a veririm başkasını bilmem. Erdoğan’a çok güveniyorum, bu adam memleket için en yararlı olanıdır. Ülke için çok şey yaptı” şeklinde konuştu. 

Doğu Anadolu referanduma ’evet’ diyor

referandum