İçtikleri Çay, Deprem Anında Sonları Oldu!

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından enkazın altından çıkarılan Vakkas İspir, 'Üşüdüğümüz için çay içmeyip evden çıksaydık oğlum ve hamile gelinim kurtulacaktı' dedi.

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde yaşayan İspir ailesi 7.7 büyüklüğünde gece yaşanan ilk depremin ardından evlerinden çıkarak geceyi dışarıda geçirdiler. Etkili olan kar yağışı nedeniyle üşüyüp tekrar evlerine giren İspir ailesi, ısınmak için çay içtikleri sırada 7.6 büyüklüğünde ikinci depreme yakalandı.

“ÇAY BARDAĞI ELİMİZDE KALDI”
68 yaşındaki Vakkas İspir, çay içtikleri sırada bir anda enkaz altında kaldıklarını belirterek, “Evde 6 kişiydik, misafir olarak halamın çocuğu da vardı. Onun üstüne bir şey düşmemişti o çocuk çıkmış. Arkadaşlarına haber verip oğlumun birini de o çıkarmış. Hepimiz aynı odadaydık gelinim çayı koyup getirdi. Elimize alıp içerken bardak elimizde kaldı hepimiz enkazın altında kaldık. Gelinim normalde köye abisinin yanına gidecekti. ‘Yemeğimizi orda yiyelim’ dediler. Eğer o çayı koymayıp çıksaydık o felaketten kurtulurduk. Ama bunu göreceğimiz varmış. Çatıda kar vardı o karı temizleyince bebeği karnında 19 yaşında ki gelinim, ‘abimler üşüdü abimler bir çay içsin de öyle gidelim’ dedi sonra olanlar oldu. 68 yaşındayım daha önce böyle bir şey görmedim.” ifadelerini kullandı.
 

deprem gündem Kahramanmaraş Şanlıurfa Urfa