İHALENİN BELGESİ YAYINLANDI ŞUSKİ'den AÇIKLAMA GELDİ

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde kanalizasyon alt yapısı için çıkarılan ihale yapılan yolsuzluk iddialarına Şuski sosyal medyadan açıklama yaptı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde kanalizasyon alt yapısı için çıkarılan ihale yapılan yolsuzluk iddialarına Şuski sosyal medyadan açıklama yaptı.

İHALENİN BELGESİNİ YAYINLADI

Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Meclisi’nin eski AKP’li üyesi Bilal Tekatlı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü’nün Suruç ilçesindeki kanalizasyon ve yağmur suyu şebekeleri inşaat ihalesine ilişkin sonuç bilgi formunu ise sosyal medya hesabında yayımladı. 

GÖK: KAMUOYUNA BİR AÇIKLAMA YAPARSANIZ İYİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

24. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Abdulkerim Gök sosyal medya hesabından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü de etiketleyerek “Sayın Başkan mevzubahis olan Suruç ihalesi ile ilgili kamuoyuna bir açıklama yaparsanız iyi olur diye düşünüyorum. “dedi.

ŞUSKİ'den  Açıklama..

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Suruç İlçesi Kanalizasyon İhalesi İle İlgili açıklamalarda bulundu.

"İLK 3 FİRMANIN DÖKÜMANLARI YETERSİZDİ"

Finansmanı hibe ile sağlanan Suruç ilçesi kanalizasyon ihalesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığı hatırlatılan açıklamada ihalenin ilk 3 firmaya verilmemesinin nedenin dokümanlarının yetersiz olmasına bağlandı.

İhalenin 4’üncü firmaya verilmesi yönünde İller Bankası tarafından onay aldıklarını açıklayan ŞUSKİ, İller Bankasının görüşünü de yazılı olarak kendilerine bildirildiği aktardı.

"İLLER BANKASI BELEDİYEMİZE ONAY VERDİ BUNU DA YAZILI OLARAK BİLDİRDİ"

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Suruç ilçesi kanalizasyon ihalesinin tüm teklif dokümanları İller Bankası ve uluslararası finans kuruluşu olan AFD’ye gönderilmiştir.  Onay makamı ve finans kuruluşu olan AFD, dokümanları incelemiş ilk üç firmanın dokümanlarının yetersiz olduğunu tespit etmiştir. Akabinde ihalenin 4. teklifçiye verilmesi yönünde; İller Bankası tarafından Belediyemize onay verilmiş olup bu görüşünü de yazılı olarak bildirmiştir.

İddia Sahibi Bilal TEKATLI 'dan Cevap Gecikmedi

Aylar önce iddia ettiğimiz konu nasıl oluyorsa yasal hale geliyor...

Aylar önce iddia ettiğimiz konu nasıl oluyorsa yasal hale geliyor... Bu açıklama kamuoyunu tatmin etmez. İhaleden sonra biz bu firmaya verileceğini söyledik zaten. Siz sadece kılıf uydurmuşsunuz.

İhalenin yapıldığı tarihi ve 4.sıradaki şirkete işi verdiğiniz tarihi de açıklayın.Ayrıca İlk Üç Firmanın Eksikliği Evraklara ilişkinmiydi yoksa verdikleri fiyat teklifine mi? Paranın Hibe Olması 5 Milyon Euro Fazla Teklif Veren Firmaya İhaleyi vermenizi mi gerektirir?

-Daha aylar öncesinden belirttiğimiz hususlarla ilgili yapmış olduğumuz paylaşım tarihi ektedir. Bu ihalede şike var, Şaibe var, şeffaflık yoktur..

ve sonuç tüm Şanlıurfa’lı hemşehrilerimin ve kamuoyunun takdirine sunuyorum.

 

 

 

ŞUSKİ Abdulkerim Gök Suruç kanalizasyon ihalesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi