İki Cemaat İkinci Tur İçin Kararını Açıkladı

TAKİP ET

28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda, Risale-i Nur kolu olan Sözler Cemaati ve Nakşibendi Semerkand Vakfı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini duyurdu.

Türkiye, 28 Mayıs'ta bir kez daha sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi için bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. Seçimin ikinci turu öncesinde Risale-i Nur Talebeleri Sözler Cemaati ve Semerkand Vakfı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek açıklamaları geldi.

Risale-i Nur Talebeleri Sözler Cemaati yaptığı açıklamada, "Daha önce Nur Talebeleri olarak 14 Mayıs seçimleriyle alakalı bir beyanat neşretmiştik. Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin CHP için “Bu asil Türk milleti ihtiyarıyla o partiyi kat'iyyen iktidara getirmeyecek" sözüne atıfta bulunmuştuk. Elhamdülillah üstadımızın o sözü şimdiye kadar tahakkuk ettiği gibi bu seçimde de tahakkuk etti. Halkımız, vatanımıza ve milletimize çok zarar teşkil eden o partiyi başa getirmedi bundan sonra da getirmeyecek inşallah. Rahmeti ilâhiyeden niyazımız, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir zafer ihsan etmesidir. 29 Mayıs sabahına bütün milletimizle beraber Türkiye Yüzyılına girmeyi Cenab-ı Hak nasip eylesin inşallah. Halkımız, vatan ve millete çok hayırlı hizmetler yapan AK Partiyi birinci parti yapmış, Cumhur İttifakını da diğer ittifaklara göre çok daha büyük bir başarıyla meclis çoğunluğunu elde edecek şekilde başa getirmiştir. Yurdun her köşesinde ve dünyanın muhtelif yerlerindeki Nur Medreselerinde yapılan dualar ve ehl-i iman kardeşlerimizin de duaları birleşerek manevi bir kuvvet teşkil etti, ve bilhassa seçime günler kala, gençliğimizin imanını kurtarmak ve maneviyatını muhafaza etmekte çok ehemmiyeti bulunan Risale-i Nur Külliyatından Asa-yı Musa mecmuasının Diyanet eliyle neşredilmesi de ayrıca büyük bir sadaka hükmüne geçerek bütün bunlar Rahmeti ilâhiyenin celbine vesile olup rahmetli bir bulut teşkil edip, elhamdülillah bu muzafferiyeti netice verdi. " ifadeleri kullanıldı.

İki Cemaat İkinci Tur İçin Kararını Açıkladı