İmamoğlu'ndan 'Aday' Açıklaması: "Kılıçdaroğlu"

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Altılı Masa'nın adaylık toplantısı sonrası ilk kez konuştu. İmamoğlu, 'Benim adayım genel başkanımdır' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu “Yeni Bir Sabah” programında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Altılı Masa’nın adaylığın konuşulduğu toplantısına değinen İmamoğlu “Benim adaylığımla ilgili mesele yok. Sürece memleket meselesi olarak bakıyorum. Bu konunun aşılması için feraset gerekiyor. Bu sayın genel başkanım ve sayın Akşener de vardır” ifadesini kullandı.

“MESELE 14 MAYIS DEĞİL, SONRASI”
İmamoğlu, Altılı Masa'nın adayı hakkında yaptığı açıklamada, “Değişmesi gereken bir şey var rejim. Bu rejim binalarımızı, özgürlüğümüzü tehdit ediyor. İsmimin geçtiği ilk defa konuşulmuyor. Bu tartışmayı çok anlamsız bulmuyorum. Şiddetle şunu söyledim ‘İmamoğlu 16 milyonluk kentin bir belediye başkanı…’ İBB Başkanı bu konudan uzak duramaz. Nasıl ilgilenir iyi gitmesi için. Daha önce de söyledim ‘Benim adayım genel başkanımdır…’ Mesele 14 Mayıs değil sonrası. Kaygıları gidereceğiz ben kanaatlerimi daha öncede söyledim. Çünkü ben sürece memleket meselesi olarak bakıyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu aday Altılı masa seçim 14 Mayıs gündem