İngiliz Independent Yazarı: "Siverek Olmasaydı, Adıyaman Yanmıştı"

TAKİP ET

Depremde büyük yıkımların yaşandığı Adıyaman, Şanlıurfa Siverekli vatandaşların yardımları ve desteğiyle ihya ediliyor. Depremin ilk gününden itibaren Adıyaman'ın yardımına koşan Sivereklilerin daha sonrasında kurulan çadır kent ve konteyner kentlerde çocuk ve ailelere verdiği destek takdir topladı. İngiltere Independent yazarı da, 'Siverek olmasaydı gerçekten Adıyaman yanmıştı' diyerek, Sivereklilerin yaptıklarına dikkat çekti.

“Asrın felaketi” “olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Depremden etkilenen illerden biri Şanlıurfa olsa da, diğer iller kadar hasar almadı. Şanlıurfa’nın sınır komşusu Adıyaman’da ise çok sayıda bina yıkıldı, yüzlerce insan da enkaz altında kaldı. İlk şoku atlatır atlatmaz Adıyaman’ın yardımına koşan Urfalılar, takdir alırken, Siverekli hayırseverlerin davranışı ise İngiltere merkezli dünyaca ünlü İndependent haber sitesinin de dikkatini çekti. 

“SİVEREK OLMASAYDI ADIYAMAN YANMIŞTI”
Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, Sivereklilerin Adıyaman’da yaptıklarını takdir ederek, “Adıyaman’a şu an en çok ihtiyaç duyduğumuz alanlar,
‘her çadır kentin yanında her konteyner kentin yanında muhakkak olmalı’ dediğimiz şeyler.
Depremin ilk günü Siverek olmasaydı gerçekten Adıyaman yanmıştı” ifadelerini kullandı. 


 

Siverek Şanlıurfa deprem gündem