İsot Piyasası Durdu, Gözler Turistlere Çevrildi

TAKİP ET

Deprem ve selin vurduğu Şanlıurfa'da turist akını azalınca tescilli ürünlerden biri olan isotun da satışları durdu. 

Deprem ve selin vurduğu Şanlıurfa’da turist akını azalınca tescilli ürünlerden biri olan isotun da satışları durdu. 

Şanlıurfa’da deprem ve sel felaketi, kentin tescilli ürünü isotun satışlarını da etkiledi. Yaşanan felaketler sonrası kentte gelen turist sayısındaki azalma isot satışlarını da olumsuz etkiledi. Kentin tarihi çarşılar bölgesinde isot satan esnaf, piyasada ciddi bir durgunluk yaşandığını ancak Ramazan Bayramı ve sonrasında turist sezonunda canlılığın yeniden yakalanacağını düşünüyor. 

“PİYASA YENİDEN AÇILIRSA İSOT FİYATLARI ARTAR”
BİHA’ya konuşan esnaf Mehmet Çatın, deprem ve sel sonrası isot fiyatlarının sabit kaldığını belirterek, “İki felaketten önce isotun kilosunun 250-300 lira arasında satışa sunulacağını tahmin ediyorduk. Tabii yaşanan iki olaydan dolayı piyasa durdu.” dedi.  İsot fiyatlarının şu anda 150-200 lira arasında değiştiğine dikkat çeken Çatın “Bayramdan sonra hareketlilik yaşanırsa, turistler gelirse isotta bir hareketlilik yaşanacağını öngörüyoruz. Piyasa yeniden açılırsa isot fiyatları artar. Bu dönemde turistlerin gelmemesi isot fiyatlarının sabit kalmasına neden oldu.” diye konuştu.

DEPREM VE SEL, PİYASI ALTÜST ETTİ
Geçen yıla göre bu yıl isot fiyatlarında ciddi bir artışın söz konusu olduğunu ifade eden Mustafa Çatin, piyasanın şu anda “allak bullak” olduğunu söyledi. Şanlıurfalı Esnaf Mustafa Çatin, depremin günlük yaşamı yavaşlattığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Geçen yıl bizim isot fiyatlarımız uygundu. Bu sene isot fiyatları yüksek. Geçen sene fabrika isotunun kilosunu 30 liraya verirken bu sene 120 liraya satışa sunuyoruz. Ev yapımı isotu geçen yıl 60 liraya satarken, bu sene kalitesine göre 180-220 lira arasında satıyoruz. Piyasa çok allak bullak olmuş durumda. Deprem de hayatı biraz yavaşlattı. Tam müşteriler gelecek diye beklerken bu kez sel vurdu. Bayramda hareketlilik yaşanacağını tahmin ediyoruz. Müşterilerimiz, misafirlerimiz gelecek inşallah.”
 

İsot Piyasası Durdu Gözler Turistlere Çevrildi Şanlıurfa isotu deprem ve sel