İsveç, NATO Üyeliği Başvurusunu Durdurdu

TAKİP ET

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Rasmus Paludan'ın Kuran-ı Kerim'i yakma eylemleri ve diğer gösterilerin ardından Türkiye'de İsveç 'e karşı yaşanan öfke nedeniyle NATO sürecinin geçici olarak 'durakladığını' söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Rasmus Paludan'ın Kuran-ı Kerim'i yakma eylemleri ve diğer gösterilerin ardından Türkiye'de İsveç ‘e karşı yaşanan öfke nedeniyle NATO sürecinin geçici olarak 'durakladığını' söyledi. Expressen'in özel haberine göre Billström, İsveç hükümetinin, bu yaz NATO'ya katılabilecekleri konusunda umutlu olduğunu da belirtti.

Dışişleri Bakanı Tobias Billström ve ekibi 25 Müslüman ülkenin büyükelçileri ve Stockholm'deki diplomatik temsilcilerle bir araya gelirken son birkaç haftadır yaşanan olaylar nedeniyle sürece geçici ara verildiğini doğruladı ancak hükümet olarak süreçte ilerleyebilmek adına enerji ve zaman harcandığını belirtti.

NATO üyesi 30 ülkenin de onayını gerektiren katılım için Macaristan ve Türkiye'den henüz onay çıkmadı. İsveç ile Finlandiya Ukrayna işgali sonrası NATO'ya mayıs ayında yaptıkları üyelik başvuruları Nato’ya "en hızlı katılım" olması bekleniyordu.