İYİ Parti'de İpler Gerildi

TAKİP ET

İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, İzmir'de yapılan temayül yoklaması için 'uyduruk' ifadelerini kullanarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştirdi.

İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, İzmir’de yapılan temayül yoklaması için ‘uyduruk’ ifadelerini kullanarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i eleştirdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Milletvekili adaylığımdan feragat ediyorum.” diyerek aday olmayacağını duyuran Aytun Çıray, İzmir’deki temayül yoklamasının ‘uyduruk’ olduğunu iddia etti. Çıray, İYİ Parti Genel Başkanı için “Akşener bunu bile bile meşru kabul etti” sözleriyle tepki gösterdi.

Aytun Çıray, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Konumuz bu değil.. Ama… İzmir 2. Bölgede usulüne uygun, dürüst bir temayül yoklaması olsa kayıtlı üyelerin sıralaması ankete göre şöyle olacaktı:
1. Aytun Çıray %65,7
2. H. Kırkpınar %15,6
3. Müjde Harputlu %8,6
4. Yavuz Adar %6,2
Asıl konumuz farklı ama… Burada da temayülün uyduruk olduğunu İzmir İl Yönetimi’nin imzaları ile göreceksiniz. Sayın Akşener, bunu bile bile meşru kabul etti. Bu usulsüzlüğü görmezden gelseydin, diyorsanız… Bugün buna göz yumanın yarın yönetimde AKP’den farklı olmaz.”

İYİ Parti’de ipler Gerildi Aytun Çıray Meral Akşener