İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı İlker Başbuğ Mu?

TAKİP ET

Haber Şanlıurfa Yazarı Ömür Çelikdönmez, twitter hesabından bomba bir kulis paylaşarak 'Akşener'in cumhurbaşkanı adayı Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olacak.' dedi.

Meral Akşener’in 6’lı Masa’dan kalkmasının ardından gözler “İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” sorusuna çevrildi. Haber Şanlıurfa Yazarı Ömür Çelikdönmez ise twitter hesabından bomba bir kulis paylaşarak “Akşener’in adayı İlker Başbuğ olacak.” dedi. 

Millet İttifakı’nın aylardır sürdürdüğü ortak çalışmalar cumhurbaşkanı adayı ismine takıldı. 6 liderin katılımıyla gerçekleşen son toplantıda ortak isim üzerinde anlaşılamadı ve Meral Akşener yaptığı sert açıklama ile masadan ayrıldı. Akşener’in “Ne kumar masasında ne de noter masasında oluruz.” sözlerinin ardından “İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” soruları daha çok dillendirilmeye başlandı. Bunun üzerine Haber Türk’teki “Olaylar ve Görüşler” programına konuk olan Prof. Dr. Ersan Şen, İYİ Parti’nin kabul etmesi halinde cumhurbaşkanı adayı olabileceğini açıkladı.

ÖMÜR ÇELİKDÖNMEZ’DEN BOMBA İDDİA

Programın reklam arasında kendisinin telefonla arandığını söyleyen Şen, “Buğra Kavuncu beni arayarak Sayın Meral Akşenir’in davet ettiğini ve görüşmek istediğini söyledi.” dedi. Bu gelişmenin üzerine “İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Ersan Şen olacak.” haberleri paylaşılırken asıl bomba Haber Şanlıurfa Yazarı Ömür Çelikdönmez’den geldi. Çelikdönmez sosyal medya hesabı twitterdan yaptığı paylaşımda “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in adayı hukukçu Ersan Şen değil, NATO’cu Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ. Ama sürpriz aday için bekleyin.” ifadelerini kullandı.

Şimdi gözler 6 Mart’ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde yapılacak toplantı sonrası Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu isminin açıklanması ve İYİ Parti’nin buna karşı yapacağı hamlede.

İYİ Parti Ersan Şen Meral Akşener cumhurbaşkanı adayı son dakika Haber Şanlıurfa İlker Başbuğ