İYİ Partili Yılmaz; Urfa'nın Şanını Tüm Dünya Duyuracağız!

TAKİP ET

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Şanlıurfa'ya yaptığı ziyarette Şanlıurfa'nın turizmde dünyada en üst sıralara yükseleceğini ve tarımda markalaşarak ihracata yöneleceğini belirtti. İstihdamın da artacağını ifade eden Yılmaz, gençlerin kaliteli işlerde çalışacağını vurguladı.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, son bir yılda ikinci Şanlıurfa gezisini gerçekleştirdi. Yılmaz, şehrin doğru kalkınma planlaması ve teşvik mekanizmaları ile, özellikle turizmde, tarımda ve tarım bazlı sanayide fark yaratacağını ve gençlerine kaliteli iş imkanları sunacağını vurguladı. 

 

“ŞANLIURFA HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR”

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Bizim amacımız her şehri kendine has güçlü özellikleriyle kalkındırmak. Her vatandaşı kendi evinde zenginleştirmek. Birçok Urfalı kendi toprağında kaliteli iş olanakları bulamadığından başka kentlere gitmek zorunda kalıyor. Ekmeğinin peşinden koşuyor ama yine de hak ettiği kıymeti göremiyor” ifadelerini kullandı.  

 

ŞANLIURFA’DA İŞSİZLİK BİTECEK!

Şanlıurfa’nın tarih ve kültür mirası açısından bir dünya değeri olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Biz İYİ Parti olarak Şanlıurfa’nın kültürel zenginliğini tüm dünyanın tanımasını sağlayacağız. Urfa’yı dünyaya Urfalılar Urfa’da tanıtacak. Şehrin turizm potansiyelini ve turizm ekonomisini en üst seviyeye çıkararak işsizliği bitireceğiz.  Urfalı tarım üreticileri neden ihracatçı olmasın? Urfa’nın tarım ürünlerinin dünyaca tanınan markalar haline gelmesi önceliğimiz. Görevi devraldığımızda Güneydoğu Anadolu Projesi’ni bitireceğiz. Onlarca yıldır bekleyen sulama altyapısını tamamlayacağız. Altyapıyı tamamlarken suyu en verimli kullanan, yeni teknolojileri Urfa’ya getireceğiz. Doğru teşvikler ve doğru yönlendirmeyle, Urfa tarımdan kazandığı geliri katlayacak. Doğru ürün seçimi ve ekin teknikleriyle, her geçen yıl bir öncekinden daha verimli geçecek. Ürünlerin işlenmesiyle tarım ticareti giderek çeşitlenecek. Bu dinamizm sayesinde istihdam artacak. Urfalı gençler kaliteli işlerde çalışacak, değer üretecek. Bu şehrin insanı çok gayretli. Biz bu enerjiyi doğru yere yönlendireceğiz.  Tüm Urfalılar ülkenin büyümesinden pay alacak, refah artışını hissedecek” diye konuştu.



 

Amerika’daki hocalık kariyerine ara verip,  danışmanlık şirketinin faaliyetlerini sonlandırarak ülkesine hizmet etmek amacıyla geçen sene Türkiye’ye dönen Prof. Dr. Bilge Yılmaz;

 

●Memur ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası matematik öğretmeni, annesi Kültür Bakanlığı'nda idareciydi. 

●Erzurum'da tanışan çiftin oğlu olarak 1968’de Balıkesir'de doğdu. Ailesinin mesleği nedeniyle Diyarbakır’dan Ankara’ya ülkenin çeşitli kentlerinde yaşadı. 

●Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde tamamladı. 

●Eğitim hayatına ABD'nin önde gelen kurumlarından Princeton Üniversitesi'nde devam etti, iktisat alanında yüksek lisansını Mayıs 1994'te, doktorasını da Nisan 2000'de bu okulda tamamladı.

●1998 yılında, Wharton Okulu'nda ekonomi alanında akademisyenlik yapmaya başladı

●Wharton Okulu'nda Wharton School Harris Family Alternatif Yatırımlar Programı'nı kurdu

●Wharton Okulu’nda özel sermaye, girişim sermayesi, serbest fon, şirket iflası, sorunlu varlık yatırımları, kurumsal yönetim, hissedar hakları ve altyapı finansmanı konularında eğitim ve araştırma faaliyetlerini yönetti

●2013 yılında profesör unvanı aldı

●Halen kurumsal finansman ve varlık yönetimi alanlarında uzmanlık sağlayan bir danışmanlık firmasının kurucu ortağı. 

●ABD Merkez Bankası’na ve birçok finans kuruluşuna danışmanlık hizmeti sundu. 

●Çeşitli kuruluşlarda yönetim kurulu üyeliği yapmaya devam ediyor

●2021'de gezi amacıyla Türkiye'ye geldiğinde ülkenin durumunu görerek, deneyimini siyasette değerlendirmeye karar verdi. Muhalefet partileriyle görüştü, Ekim 2021'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı oldu.

●Aralık 2021’de İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığına atandı.